Pop espanyol dels 80

Mor un dels fundadors del grup Tam Tam Go, Rafa Callejo

Mor un dels fundadors del grup Tam Tam Go, Rafa Callejo
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Rafa Callejo, un dels músics fundadors del grup Tam Tam Go, una de les icones del pop espanyol dels anys 80, ha mort.

La notícia de la mort va ser difosa per un altre dels creadors de la banda, Nacho Campillo, en el seu compte personal de Twitter. Campillo li ha fet un homenatge al recordar la primera cançó que va aprendre a tocar a la guitarra «sense parar», ‘Blackbird’, i va assenyalar que va ser gràcies a ell «perquè tocava com els àngels i fins i tot millor que Paul MCartney». «Aquí va començar tot», sentencia.

Rafa Callejo, de 65 anys, feia anys que no actuava amb la banda que havia contribuït a fundar, però la seva empremta en cançons emblemàtiques i ja himnes generacionals com ‘Manuel Raquel’, publicada el 1988 i dedicada a la lluita per la transsexualitat en una època en què estava molt mal vista, ‘Espaldas mojadas’ i ‘Atrapados en la red’.

«Vam compondre grans cançons junts que es mantindran en la memòria de moltes generacions», recorda Nacho Campillo a Facebook, abans d’acomiadar-se amb un «tant de bo poguéssim ajuntar-nos en una altra vida si n’hi hagués i tornar a tocar en algun club ‘Till there was You’ o ‘This boy’ un altre cop».

Notícies relacionades

Des del seu primer treball, ‘Spanish Shuffle’ (1988), amb 10 temes tots en anglès, han passat més de tres dècades.

Des d’aquell any i fins ara, Tam Tam Go! ha publicat nou discos, entre els quals ‘Bolero incendiado’, el 2009, i ‘Volando sobre un tacón’, amb què van tornar als escenaris el 2019 amb una gira, en una trajectòria que inclou alguns descansos en el panorama musical.