Balanç

Peralada tanca amb un 85% d’assistència i prepara un festival de Pasqua

Els ballarins Carlos Acosta i Laura Rodríguez van tancar amb brillantor la 36ena edició

Peralada tanca amb un 85% d’assistència i prepara un festival de Pasqua

Joan Castro/Iconna

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Festival Castell de Peralada va posar dissabte a la nit punt final a la 36ena edició amb l’espectacle de dansa ‘On before’, protagonitzat pel llegendari ballarí Carlos Acosta i Laura Rodríguez. Els 18 espectacles de Peralada han comptat amb 12.750 espectadors i un 85% d’assistència al festival empordanès, cita de referència per als amants de la lírica i la dansa. Els organitzadors han anunciat la posada en marxa d’un festival de Pasqua i se’n celebrarà la primera edició a l’Església del Carme, a Peralada, l’any vinent. En aquest espai s’han viscut nits màgiques aquest any, com ara la del debut de la soprano noruega Lise Davidsen.

Notícies relacionades

Els espais escollits en una part important de la programació han estat pensats per viure experiències úniques, amb aforaments reduïts de 100 o 200 persones. L’auditori també ha disminuït la seva capacitat, ja que ha eliminat 400 localitats respecte a l’última edició prepandèmica. L’objectiu és desmarcar-se de la programació de la resta d’esdeveniments musicals de l’estiu i preservar un segell propi consolidant un model iniciat fa uns anys que aposta pel talent local, les produccions de nova creació i els artistes internacionals de referència de la lírica i la dansa. Aquest any el festival ha ofert tres òperes: ‘The Fairy Queen’, de Purcell, amb una transgressora proposta escènica de Joan Anton Rechi, ‘Nabucco’, de Verdi en versió concert i ‘Hadrian’, l’última òpera de Rufus Rainwright en una versió semiescènica amb fotografies de Robert Mapplethorpe.

Carlos Acosta va tancar amb brillantor aquest dissabte la 36ena edició, que aquest any va inaugurar el Ballet de l’Òpera de Munic. El ballarí cubà, que s’acosta als 50, va mostrar amb ‘On before’ el seu vessant més íntim amb una sèrie de solos i duos. En l’espectacle l’ha acompanyat la seva compatriota Laura Rodríguez, una de les integrants originals de la seva companyia de dansa contemporània a Cuba, Acosta Danza.