Segona joventut

Limahl ressorgeix als festivals gràcies a la cançó de ‘La història interminable’ de ‘Stranger Things’

El cantant, estrella del pop en els 80, ha compartit imatges d’un públic entregat al tema més exitós de la seva carrera

  • Kate Bush, Metallica... ¿Com es trien les cançons que sonen en les sèries?

Limahl ressorgeix als festivals gràcies a la cançó de ‘La història interminable’ de ‘Stranger Things’

instagram

2
Es llegeix en minuts

Never Ending Story’, la cançó de la pel·lícula ‘La història interminable’ (1984), es va convertir en tot un himne pop en la dècada dels 80. Composta per l’artista italià Giorgio Moroder i interpretada per un jove Limahl, el tema va transcendir més enllà de la gran pantalla i va arribar al número 1 de les llistes d’èxits en diferents països de tot el planeta, entre aquests, Espanya.

Malgrat que la seva música es manté en el record de tota una generació, amb el pas dels anys la presència mediàtica del cantant britànic va anar disminuint, igual com el seu característic pentinat dels vuitanta va anar deixant pas progressivament a estilismes menys cridaners.

Èxit gairebé 40 anys després

Ara, quatre dècades després de l’estrena del seu gran èxit musical, Limahl torna a triomfar als festivals coincidint amb l’aparició de la seva cançó en la sèrie ‘Stranger Things’, en què els personatges Dustin i Suzie versionen la famosa banda sonora en una de les escenes més aclamades de la tercera temporada.

Recentment, el cantant ha publicat a les seves xarxes socials imatges de concerts seus amb el públic completament bolcat. Un dels últims vídeos mostra l’artista interpretant ‘Never ending story’ al Rewind Scotland, un dels festivals més coneguts d’Escòcia, mentre els assistents a l’espectacle canten la cançó sota la pluja a plens pulmons.

Es pot destacar també que, quant a audiència digital, la cançó estrella de Limahl ha viscut un repunt d’audiències. Una mostra d’això és que la secció de comentaris del videoclip oficial s’ha inundat de comentaris amb referència a la sèrie de ficció.

«És genial que ‘Stranger Things’ fes popular aquesta cançó una altra vegada, vaig créixer veient ‘La història interminable’ i m’agrada aquesta cançó», explica l’usuari Christopher Smiddy. «Han passat tres anys des que ‘Stranger Things’ em va fer descobrir aquesta cançó. Des d’aleshores no puc parar d’escoltar-la una vegada i una altra», exposa en un altre comentari l’internauta Sangram Raulkar.

‘Stranger Things’, una finestra musical al passat

Notícies relacionades

El de Limahl no és, ni de bon tros, un cas aïllat. Gràcies a la seva exquisida selecció musical, la sèrie està fent que els joves espectadors descobreixin bandes de llarga trajectòria que van deixar empremta al llarg del segle passat, quan molts dels seguidors de la sèrie ni tan sols havien nascut.

Sense anar més lluny, les dades de les principals plataformes mostren que les cançons de Metallica estan vivint una segona joventut gràcies a la seva presència a la quarta temporada de l’exitosa producció de Netflix. La britànica Kate Bush és un altre exemple d’aquest fenomen.