‘Streaming’

Netflix cobrarà a cinc països per iniciar sessió fora de casa

Els mercats afectats són l’Argentina, la República Dominicana, el Salvador, Guatemala i Hondures

Netflix cobrarà a cinc països per iniciar sessió fora de casa

Epi_rc_es

2
Es llegeix en minuts

Fa diversos mesos Netflix va anunciar la seva intenció de començar a cobrar un suplement per compartir compte als seus subscriptors. Ara, el servei de ‘streaming’ posa en marxa a diversos països, concretament a cinc territoris: Argentina, República Dominicana, el Salvador, Guatemala i Hondures, un pagament extra per iniciar sessió fora de casa, per evitar així que els usuaris comparteixin la contrasenya amb els qui no paguen pel servei.

Serà a partir del pròxim 22 d’agost quan començarà la prova en aquests cinc països, en què cobrarà tarifes addicionals als subscriptors que iniciïn sessió fora de la llar i es connectin a un televisor.

Aquest sistema, que portarà la denominació de Netflix Homes, sol·licitarà als abonats que paguin una tarifa addicional si utilitzen un compte en un dispositiu connectat a un televisor fora de casa. Els interessats en aquesta ampliació hauran de pagar de 2,99 dòlars addicionals al mes per cada casa extra en el cas de la República Dominicana, el Salvador, Guatemala i Hondures, i 219 pesos (1,68 euros) en el cas de l’Argentina.

A més, Netflix ha destacat que només cobrarà aquesta quota quan els usuaris decideixin afegir una casa addicional al seu compte de la plataforma i no ho farà de forma automàtica. «A partir del 22 d’agost del 2022, per utilitzar el seu compte de Netflix en cases addicionals, li preguntarem si desitja afegir una casa per una tarifa addicional per mes», es pot llegir al Centre d’Ajuda en l’apartat que correspon a Hondures, un dels països on es farà la prova. És a dir, que als països en què s’implementi Netflix Homes no es cobraran despeses addicionals als usuaris que visualitzin continguts des d’ordinadors portàtils o telèfons mòbils «mentre viatgen».

Malgrat tot, la política canvia quan el dispositiu des del qual es veu el contingut de la plataforma és un televisor. En aquest cas, la companyia ha informat que els usuaris podran o bé connectar-se a Netflix des d’aquests equips o bé establir una connexió des d’un mòbil a un televisor durant un màxim de dues setmanes.

Això serà possible sempre que no s’hagi iniciat sessió en aquesta ubicació prèviament i només es podrà fer una vegada per ubicació per any. D’aquesta manera, si un usuari utilitza el seu compte en un televisor fora de la seva llar habitual durant un termini superior a dues setmanes, haurà de pagar una quota addicional.

Notícies relacionades

El registre de vivendes addicionals dependrà del tipus de tarifa a què estiguin subscrits els usuaris. Així, els que disposin d’un pla bàsic podran afegir una llar addicional, dues en el cas del pla estàndard i fins a tres vivendes extra en el pla ‘premium’.

Netflix assenyala que és capaç de detectar les llars en què un usuari ha iniciat sessió del seu compte i ha comentat que utilitza informació com adreces IP, identificacions de dispositius i l’activitat d’aquest perfil.