Fenomen televisiu i musical

‘Eufòria’ traspassa la pantalla i desborda el Palau Sant Jordi

17.000 fans de totes les edats celebren amb joia el primer dels dos concerts del ‘talent’ musical de TV-3

3
Es llegeix en minuts
Gisela Macedo
Gisela Macedo

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els han seguit durant 13 gales de televisió i finalment els han disfrutat en viu i en directe. 17.000 fans del programa ‘Eufòria’ han pogut veure els 16 participants de l’exitós ‘talent’ musical de TV-3 aquest dissabte a la nit al Palau Sant Jordi de Barcelona, en un concert que ja fa dies penjava el cartell de ‘sold out’.

No es veien tantes famílies a Montjuïc des de la Festa dels Súpers. El fenomen televisiu, presentat per Miki Núñez i Marta Torné, ha captivat el públic més jove de Catalunya, i és que la major part de la seva audiència té entre 4 i 12 anys.

Així, els petits de casa es van apropiar del comandament a distància i van seguir el concurs fins a la final del programa, que es va celebrar el 17 de juny. Aquesta última emissió va batre rècords d’audiència, amb 473.000 espectadors i una quota de pantalla que es va acostar al 30%. Una gran xifra per a un veritable fenomen que, a més de ser una oda a la música, també és un cant a la diversitat humana. Entre els ídols d’‘Eufòria’ hi ha joves que es declaren obertament homosexuals o no binaris; nous referents per a una nova generació.

Aquesta heterogeneïtat també es va notar en l’ambient del Sant Jordi, on ha tingut cabuda un ‘fandom’ format per pares, mares, nens, i fins i tot avis i cosins, que s’han ajuntat per veure junts un recital que, per molts, haurà sigut el primer de la seva vida.

A les 21.10 hores, els 16 concursants inauguraven l’escenari amb l’himne ‘Euphoria’, de Loreen, que també van interpretar al començament de la gala final. El públic, més que disposat des del primer minut, va aclamar l’esperada sortida de les noves estrelles de l’‘OT’ català.

Seguidament va arribar el torn del primer duet. El segon finalista, Triquell, va cantar amb el Pedro ‘Under Pressure’, de Queen i David Bowie. Posteriorment, la Looa apareixia amb el gran tema ‘Mafiosa’, de Nathy Peluso. Després van venir el Pep, l’Alvert, la Nerea i l’Estela. Cada canvi de tema es va fer amb gran rapidesa, amb un dinamisme que amb prou feines deixava temps a agafar aire entre cançó i cançó.

La Llum va cantar ‘Aviam què passa’, primer gran moment de la nit. Tot el públic es va animar amb un tema que va fer aixecar el ‘fandom’ dels seients, i saltar al ritme de la seva alegre tornada.

Aparició de Miki Núñez

La gran sorpresa va venir durant l’‘Escriurem’ de Chung-Man. Mentre els assistents corejaven i aixecaven la llanterna del mòbil, de sobte es van animar amb l’aparició de Miki Núñez. L’exconcursant d’‘Operación Triunfo 2017’ es va afegir a la interpretació entre crits dignes dels fans més esbojarrats.

La cançó més celebrada va ser ‘Ho tenim tot’, que va interpretar el Joan. Ell només va convertir el recital en un gran festival de la llibertat. Amb un vestit amb els colors de l’arc de Sant Martí, va començar donant les gràcies al programa per deixar als concursants mostrar-se «tal com són», i va acabar amb llàgrimes d’emoció. No era per menys.

Notícies relacionades

En la recta final, el carismàtic Triquell va tornar a sortir a escena amb el seu ‘Tobogan’, de Zoo, el seu tema amb més èxit de reproduccions a Youtube. L’últim el va interpretar només la Mariona, la guanyadora del concurs, i va deixar tothom bocabadat amb ‘Crazy in love’, de Beyoncé.

La nit va acabar com va començar, amb els 16 concursants interpretant junts els dos últims temes dels 41 que van formar el recital: ‘Don’t Stop Believing’ i ‘Music’. Aquest diumenge a la tarda torna Eufòria al Sant Jordi amb el seu segon i últim concert, a les 17:30 hores, per al qual pràcticament s’han esgotat, també, totes les entrades.