Anunci dels finalistes

‘Succession’ i ‘Ted Lasso’ copen el nombre més elevat de nominacions per als premis Emmy 2022

L’anunci dels finalistes situa també ‘Euphoria’, ‘El juego del calamar’, ‘Hacks’ i ‘Solo asesinatos en el edificioi’ entre les sèries més destacades de la temporada

‘Succession’ i ‘Ted Lasso’ copen el nombre més elevat de nominacions per als premis Emmy 2022
1
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El drama corporatiu i familiar de HBO Max ‘Succession’ i la comèdia sobre un entrenador de futbol d’Apple TV+ ’Ted Lasso’ partiran com favorites a la gala d’entrega dels premis Emmy que se celebrarà el 12 de setembre en el Nokia Theatre de Los Angeles. Les dues sèries lideren les seves respectives categories en nombre de nominacions després de l’anunci de la llista de finalistes que acaben de revelar l’actriu Melisa Fumero i l’actor J. B. Smoove en nom de l’Acadèmia nord-americana de les arts i les ciències de la televisió.

‘Succession’ regna en les categories de drama amb 23 candidatures: entre les quals, les de millor sèrie, millor actor principal (doble nominació, per a Brian Cox i Jeremy Strong), millor actriu de repartiment (Sarah Snook) i millor actor de repartiment (Matther Macfayden, Nicholas Braun i Kieran Culkin). El segueixen, amb 15, ‘Euphoria’, també d’HBO Max, amb 15 nominacions (inclosa la de Zendaya com a actriu protagonista); la producció coreana de Netflix ‘El juego del calamar’, amb 13 –entre d’altres, millor sèrie, actor principal (Lee Jung-Jae), actriu de repartiment (HoYeon Jung) i actor de repartiment (O Yeong-Su i Park Hae-soo)– i ‘Ozark’, també de Netflix, amb 12 (incloent les de millor actor principal, per a Jason Bateman, i millor actriu protagonista, Laura Linney).

Notícies relacionades

En l’apartat de comèdia, ‘Ted Lasso’ repeteix el seu domini dels últims anys, aquesta vegada amb 21 nominacions, inclosa, per descomptat, una per al seu actor protagonista, Jason Sudeikis, i ni més ni menys que sis en les categories d’intèrprets de repartiment. Després d’aquesta se situen ‘Hacks’, d’HBO Max, i ‘Solo asesinatos en el edificio’, de Disney +, totes dues amb 17 nominacions, i ‘Barry’, d’HBO Max, amb 14.

En l’apartat de minisèries parteixen en lloc destacat ‘The White Lotus’, d’HBO Max; ‘Dopesick, d’Hulu, i ‘Pam & Tommy’, de Disney +.