Petit format

El Liceu s’alia amb La Roca Village per impulsar el talent jove amb el projecte ‘Òh!Pera’

  • Equips d’estudiants de disseny i arts escèniques de Barcelona han treballat en el muntatge de quatre miniòperes que es representaran aquest cap de setmana

El Liceu s’alia amb La Roca Village per impulsar el talent jove amb el projecte ‘Òh!Pera’

Gran Teatre del Liceu

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Gran Teatre del Liceu s’ha aliat amb La Roca Village i l’Ajuntament de Barcelona per impulsar el projecte ‘Òh!Pera (Microòperes de nova creació)’, una iniciativa pensada per donar una primera oportunitat als futurs professionals de les arts escèniques i acompanyar-los en el seu desenvolupament professional.

‘Òh!pera’ és, alhora, un espectacle i una experiència de creació operística real de què neixen quatre òperes de petit format per ser presentades davant el públic. Una sèrie d’equips joves seleccionats amb la complicitat de les escoles de disseny de Barcelona (BAU, Elisava, Escola Massana, LCI i Eina) han treballat durant més d’un any per configurar aquests espectacles de gran energia, d’uns 30 minuts de durada.

Proximitat i joventut

Mentre passeja per les entranyes del Gran Teatre, l’espectador entrarà en contacte amb les històries de diverses veus atrapades en els seus traumes, secrets inconfessables o somnis impossibles. Expectatives que es compartiran amb un públic que realitzarà aquest recorregut amb la intensitat que ofereix la proximitat.

Quatre músics vinculats a Barcelona –Marc Migó, José Río-Pareja, Núria Giménez-Comas i Fabià Santcovsky– són els responsables de la composició d’aquestes microòperes, i quatre joves directors d’escena –Silvia Delagneau, Nao Albet, Alicia Serrat i Marc Chornet Artells– s’han encarregat de coordinar els equips d’estudiants per fer els muntatges. La interpretació anirà a càrrec de cantants locals i petites formacions de cambra sorgides del Conservatori del Liceu. Tot això, sota la tutela d’Àlex Ollé, artista resident del Gran Teatre del Liceu.

Continuïtat a la tardor

Notícies relacionades

Després de les representacions, que tindran lloc els pròxims dissabte i diumenge en sessions dobles, es planificarà la continuïtat del projecte amb una actuació singular a La Roca Village durant els mesos de tardor, cosa que servirà per ampliar l’abast del projecte i de les propostes creatives dels joves talents. Les portes del Village s’obriran a les principals escoles de disseny i estudis artístics, per «celebrar amb els estudiants el talent i la creativitat, així com la perseverança, l’esforç i el treball», segons apunta Elena Foguet, directora de negocis de Value Retail, la companyia que opera La Roca Village.

Amb la implicació en aquesta iniciativa, en la qual també participen Disseny Hub Barcelona, la Fundació Ferrer Salat i la Fundació Banc Sabadell, La Roca Village reafirma el seu suport a la cultura i a la creativitat. «Des de fa almenys 20 anys –remarca Foguet–, el nostre deure, com a companyia global i multinacional, és donar visibilitat i acompanyar el talent emergent per facilitar-li el camí i contribuir al seu desenvolupament. Col·laborar amb ‘Òh!Pera’ suposa un pas en ferm per impulsar la carrera de joves talents que formen part de tot l’ecosistema creatiu implicat en la creació d’una experiència única com és una òpera».