Música

Una nova gravació de ‘Blowin’ in the Wind’ es ven per gairebé dos milions d’euros

La subhasta s’ha celebrat a Londres coincidint amb el 60è aniversari de la icònica cançó, símbol de la lluita pels drets civils

Una nova gravació de ‘Blowin’ in the Wind’ es ven per gairebé dos milions d’euros

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

Una nova gravació del 2021 de ‘Blowin’ in the Wind’ de Bob Dylan es va adjudicar aquest dijous per 1,48 milions de lliures (1,76 milions de dòlars, 1,73 milions d’euros) a la casa de subhastes Christie’s de Londres, coincidint amb el 60è aniversari de la icònica cançó.

És la primera gravació d’estudi des del 1962 que Dylan fa del tema, que pertany originalment al seu segon àlbum, ‘The Freewheelin’ Bob Dylan, i es va convertir en un dels símbols del moviment pels drets civils dels anys 60 del segle passat.

El 2021 el cantautor va tornar a entrar en un estudi per gravar una nova versió en disc vinil amb el premiat productor i compositor Joseph Henry T Bone Burnett III, reconegut amb diversos premis Grammy i Oscar, que ha utilitzat per primera vegada la seva tecnologia patentada. «Seixanta anys després que Bob (Dylan) escrigués i gravés ‘Blowin’ in the Wind’, ofereix una nova gravació de la seva cançó; una que és profundament rellevant per als nostres temps i que ha sonat durant dècades de la vida i experiència de l’artista», va apuntar el productor.

Des de Christie’s, es van mostrar «emocionats» de poder oferir aquesta «gravació única», segons va expressar un dels especialistes de la casa de licitacions, Peter Klarnet, que va definir la cançó com «una de les més importants de l’últim segle».

Un violí Stradivarius

En la mateixa subhasta, va quedar sense comprador un violí Stradivarius ‘Hellier’ confeccionat el 1679 pel cèlebre lutier Antonio Stradivari. L’instrument es distingeix per unes particulars incrustacions que delineen la seva silueta, fet que el converteix en «un de només 11 violins ornamentats i amb incrustacions» del mestre de Cremona, segons l’especialista de Christie’s Florian Leonhard.

Notícies relacionades

«Prové del període inicial de Stradivari i es va fabricar el 1679 amb característiques de disseny ja molt madures, com el seu model gran i el seu brodat amb elements audaços i un arc pla i ample», va dir a Efe.

També es van oferir al millor postor l’escultura ‘Recumbent Magdalene’ d’Antonio Canova i altres obres de grans artistes com el renaixentista Lucas Cranach the Elder, el pintor flamenc Anton Van Dyck i l’anglès William Turner, conegut com «el pintor de la llum».