Cine a l’aire lliure

Sala Montjuïc celebra el 20è aniversari projectant grans èxits de les edicions anteriors

Les pel·lícules es barrejaran amb títols recents, com ‘Alcarràs’, ‘West side story’ o ‘Un héroe’

Sala Montjuïc celebra el 20è aniversari projectant grans èxits de les edicions anteriors

El Periódico

2
Es llegeix en minuts
Quim Casas

‘El millor cinema a la fresca’. Així s’anuncia la programació de Sala Montjuïc, un dels esdeveniments cinematogràfics de l’estiu barceloní que funciona més bé. Aquest any és el 20è aniversari, i ho celebren amb una programació en què es barregen títols recents, com ‘Alcarràs’, ‘West side story’ i ‘Un héroe’, amb alguns dels grans èxits de la història d’aquesta gran sala de cine a l’aire lliure situada al Castell de Montjuïc. 

En primera posició, ‘Pulp fiction’, que va inaugurar la present edició divendres passat. Els responsables de Sala Montjuïc van seleccionar 25 films que havien tingut molt bona acollida en anys anteriors i van fer una enquesta entre els usuaris. La més votada va ser la pel·lícula de Quentin Tarantino, així que res millor que començar l’edició amb les aventures ‘pulp’ de John Travolta, Samuel L. Jakson, Bruce Willis i companyia.

Mireia Manén, una de les fundadores de Sala Montjuïc, recorda alguns dels ‘hits’ al llarg de la història d’aquesta cita de les nits d’estiu barcelonines: «‘La vida de Adèle’, ‘Amélie’, ‘Apocalypse now’, ‘Ciudad de Dios’, clàssics com ‘Con faldas y a lo loco’ (projectada dos cops) o ‘El gran Lebowski’, amb una projecció en què un espectador va aparèixer disfressat com Jeff Bridges al film».

Notícies relacionades

Iniciades el 2003, les sessions s’han fet puntualment amb l’excepció del 2020, l’any del confinament. Va estar a punt de celebrar-se, però les mesures per combatre la covid ho van impedir, com va passar amb tantes altres manifestacions culturals. Manén explica que «la fórmula va funcionar molt bé des del principi i s’ha sabut mantenir. El públic s’acostuma a les pel·lícules en versió original, el context en què es projecten els films, la música en viu abans de cada projecció». Manén evoca també les projeccions de films muts amb música en directe, com es va fer amb ‘El maquinista de la General’, de Buster Keaton o ‘El fantasma de la Ópera’, «amb 60 músics procedents de l’Orquestra Jove de l’Acadèmia del Liceu».

Aquest any hi ha quatre sessions programades en col·laboració amb el Festival Grec. L’aforament màxim és de 2.800 persones, l’any passat va ser menor a conseqüència de les restriccions d’aforament i aquesta edició està en 2.450 espectadors. A més dels títols citats, fins al 5 d’agost (dia que es projecta una pel·lícula sorpresa) es podran veure títols com ‘Grease’, ‘Interstellar’, ‘Lost in translation’, ‘Relatos salvajes’, ‘Con la muerte en los talones’, ‘Belfast’ i ‘Licorice pizza’.