Superèxit

Tom Cruise agraeix al públic que tornin als cines després del seu èxit amb ‘Top Gun: Maverick’

Tom Cruise agraeix al públic que tornin als cines després del seu èxit amb ‘Top Gun: Maverick’

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

«A totes les pel·lícules d’estrena, a tots els estudis ja tots els exhibidors: felicitats. A l’audiència: gràcies per aventurar-se i permetre’ns entretenir-los». Amb aquestes paraules, rematades amb un «ens veiem al cine», l’estrella de Hollywood Tom Cruise ha volgut fer extensiva a les xarxes socials la seva gratitud al que ja es considera un símptoma de recuperació de la taquilla del cine després del cop que va suposar la pandèmia.

Cruise té motius de sobra per ser feliç. ‘Top Gun: Maverick’, la seqüela del clàssic dels 80, continua volant alt a la taquilla, superant els cobejats mil milions de dòlars durant el cap de setmana. La pel·lícula ha superat així l’aventura de Marvel de Disney ‘Doctor Strange en el multiverso de la locura’, que acumula 943 milions de dòlars, com la pel·lícula més taquillera de l’any a tot el món.

El bon acompliment de la pel·lícula, que es va presentar al Festival de Cannes, ha estat avalat per les excel·lents crítiques.

Així, en tan sols quatre dies, l’estudi Paramount+ ha aconseguit recuperar la seva inversió de més de 170 milions a la cinta, protagonitzada per Cruise i dirigida per l’arquitecte Joseph Kosinski («Tron: Legacy»).

La seqüela, que arriba 36 anys després de l’estrena de la pel·lícula original, ha superat amb escreix l’estrena de «Top Gun el 1986, que només va ingressar 8 milions de dòlars en el seu primer cap de setmana, segons els registres del portal Box Office Mojo.

«Vaig veure la primera cinta quan era un nen, amb 12 anys, i em va impressionar molt l’estil de Tony Scott però també sabia que havia de fer-lo meu. Que havia de portar la història cap al futur i no mirar cap enrere», va afirmar el cineasta en una entrevista recent amb Efe.

Notícies relacionades

Les franquícies d’acció i superherois han demostrat ser el remei infal·lible per als cines, profundament tocats pel tancament durant la pandèmia.

‘Top Gun: Maverick’ suma el seu èxit al de ‘Spider-Man: No Way Home’ , ‘Doctor Strange en el multiverso de la locura’ i ‘The Batman’.

Temes:

Cine