Història de Twitch

Ibai, davant el seu rècord històric d’audiència: «Ha sigut una bogeria, no m’ho esperava»

La ‘Velada del año 2’ organitzada per l’streamer ha superat els 3,3 milions d’espectadors en directe

Ibai, davant el seu rècord històric d’audiència: «Ha sigut una bogeria, no m’ho esperava»
4
Es llegeix en minuts
Gisela Macedo
Gisela Macedo

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ibai Llanos ha batut aquest dissabte, 25 de juny, el rècord de més audiència simultània a Twitch, amb la retransmissió en directe de la ‘Velada del año 2’, que a les 20.00 hores ja ha arribat als més de 3 milions de dispositius connectats alhora per veure en streaming l’esdeveniment de boxa, que se celebra al Palau Olímpic de Badalona (Barcelona).

Fins ara, el rècord de Twitch el tenia el popular streamer TheGrefg, que va ajuntar més de 2,5 milions d’espectadors durant la presentació de la seva skin de Fortnite l’any passat. L’anterior rècord el tenia Tyler ‘Ninja’ Blevins, que el 2018 va reunir 635.000 espectadors per seguir la seva partida amb el raper Drake. 

La primera vetllada d’Ibai, que es va celebrar el 2021, va arribar a pics d’1,5 milions de dispositius connectats per veure-la en directe, i va tenir més audiència que la final de l’Europa League, que s’emetia alhora. Aquest any, en canvi, l’1,5 milions d’espectadors ja s’havien superat durant la retransmissió de l’alfombra vermella prèvia a l’inici dels combats, a primera hora de la tarda.

Durant les gairebé sis hores que ha durat l’esdeveniment, al canal de Twitch d’Ibai hi ha hagut connectats una mitjana de 2,4 milions de dispositius alhora. El minut d’or ha sigut a les 21:02h, quan s’ha arribat al pic d’audiència de 3,3 milions d’espectadors en directe.

Ibai: «Són dos rècords diferents»

Ibai Llanos ha comentat aquestes dades en les seves històries d’Instagram, en uns vídeos en els quals s’ha mostrat feliç i emocionat: «Nou rècord en la història de Twitch. Gràcies a tots. 3,3 milions de ‘viewers’, una d’autèntica fumada i una animalada. Ho parlava abans amb TheGrefg, crec que són dos rècords diferents. Crec que aquest és un esdeveniment especial en el qual heu col·laborat tots, i el de Grefg és un rècord més individual, molt més seu i, per a molts, fins i tot amb més mèrit. I ho entenc, perquè ell estava tot sol. Però jo crec que no és qüestió de mesurar res, és qüestió d’estar contents».

De fet, el mateix Grefg es trobava al costat d’Ibai en l’esdeveniment, quan han descobert que acabaven de superar el seu rècord.

Unió històrica de streamers

Així mateix, Llanos ha destacat la implicació sense precedents de tants streamers de renom de parla hispana: «Una altra de les coses que m’han fet més feliç avui, no és només la quantitat de streamers que han vingut, que els ho agraeixo moltíssim. Els més grans, com Auronplay i ElRubius, que són gent que no va a gaires esdeveniments, que surt poc de casa. I no només han vingut, sinó que s’ho han passat de puta mare. Jo he acabat abraçat amb ElRubius i amb Komanche i molts més, cantant i cridant una cançó de Bizarrap. Crec que és el moment en què hem estat més units com a comunitat, tant LATAM com Espanya, en tota la història».

«Aquest esdeveniment ha sigut on més bon rotllo he vist i on més units ens hem sentit. És el que més m’emociona. Si m’he de quedar amb alguna cosa de l’esdeveniment, seria amb això. Ha sigut una bogeria perquè no m’ho esperava, estàvem tots totalment desinhibits», ha afegit.

Bustamante vs. Mr. Jagger, el combat més esperat

El combat que ha despertat més expectació, l’últim –que ha durat fins a les 23 hores– s’ha saldat amb l’abandonament de David Bustamante. El cantant només ha tingut un mes per preparar-se la vetllada davant el creador de contingut Mr. Jagger, després de la baixa de l’actor Jaime Lorente.

En aquest temps, l’‘extriunfito’ ha hagut de perdre 15 quilos i entrenar molt per mirar de fer front al guanyador de l’any passat, que ha aconseguit revalidar el títol per segon any consecutiu.

Notícies relacionades

Bustamante ha començat molt fort en el primer assalt, però ha acabat sense alè i cedint davant Mr. Jagger.

«Estic molt cansat, però molt agraït per l’oportunitat. És un repte acollonant, però es noten els anys de diferència i els mesos de preparació. Gràcies a tot el públic, espero que sàpiga perdonar-me a qui he defraudat i vull donar l’enhorabona a Jagger. També vull agrair a Ibai per convidar-me i espero que aquesta sigui la primera de moltes», ha assegurat Bustamante després del combat.