Guia

Consells per disfrutar sense riscos del Sónar de Dia en plena onada de calor

El cap protegit i la hidratació són fonamentals, però hi ha més recomanacions

  • Les 10 actuacions imprescindibles del Sónar 2022

  • Sónar 2022: guia completa del festival

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dijous a les 13.00 hores comença amb una sessió de la discjòquei Gela a l’escenari Sónar Village de Fira Montjuïc la 27a edició del festival Sónar. A aquella hora la temperatura a Barcelona rondarà els 30 graus, grau amunt grau avall. I divendres el termòmetre pujarà.

Notícies relacionades

Després de dos anys sense celebrar-se per la pandèmia, la mostra s’enfronta a una onada de calor històrica tant per les temperatures com perquè arriben molt d’hora, especialment al Sónar de Día, articulat entorn d’un gran espai a l’aire lliure, sense gairebé protecció del sol ni refrigeració. El gran problema mediambiental del qual neix el canvi climàtic, un dels eixos temàtics del Sónar+D, farà acte de presència en la cita.

Aquests són alguns consells per disfrutar del festival sense patir un cop de calor.

Cap protegit

L’ús de gorra o barret és imprescindible al Sónar de Díi, i ni de bon tros està de més protegir-se les parts del cos al descobert amb crema solar.

La vestimenta

Es recomana roba ampla, de materials lleugers i de colors clars. En contra del que podria semblar, deixar molt cos al descobert no és una decisió intel·ligent.

La hidratació

La hidratació és fonamental. Aquí hi ha un problema: el Sónar, com tots o gairebé tots els grans esdeveniments de qualsevol índole, veta per motius de seguretat l’entrada de begudes i cantimplores. Tret que el Sónar prengui una decisió d’última hora, caldrà, doncs, passar per caixa per aconseguir aigua. Es desaconsella el consum d’alcohol, ja que deshidrata.

Refugis

Excepte el Sónar Village, molt parcialment cobert, la resta d’escenaris del Sónar de Dia són en interiors i disposen d’aire condicionat. De manera que cal freqüentar-los.

Els símptomes

Els principals símptomes d’un cop de calor són febre, alteracions de l’estat de consciència que poden acompanyar-se de convulsions; pell seca i molt calenta; fatiga i debilitat; marejos, nàusees i vòmits; rampes musculars; mal de cap intens i confusió; respiració superficial i ràpida, ritme cardíac molt ràpid i pols feble.

La reacció

Davant un cop de calor és necessari actuar ràpid. Així, hem de portar l’afectat a l’ombra, trucar al telèfon d’emergències 112 o, en aquest cas, adreçar-nos al personal del Sónar. Mentre arriba l’atenció, donar-li aire amb un ventall o ventilador, refredar-li la pell amb draps d’aigua fresca, però no excessivament freda, i donar-li aigua perquè en begui a poc a poc.