34a edició

Núria Graham protagonitzarà el concert inaugural del MMVV 2022

La cantant presentarà el seu nou disc ‘Cyclamen’ en una edició presencial amb 55 grups i artistes que actuaran a Vic del 14 al 17 de setembre. La cita posarà el focus en França.

Núria Graham protagonitzarà el concert inaugural del MMVV 2022

Ferran Sendra

1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

La 34a edició del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) recuperarà la normalitat i tornarà a omplir d’efervescència musical la capital d’Osona del 14 al 17 de setembre. La cita, presentada aquest dijous, recuperarà el seu format presencial –després de l’experiència digital del 2020 i l’híbrida del 2021– amb 57 concerts de 55 grups i artistes. S’espera l’assistència de més de 700 professionals de la indústria musical. Aquest any el MMVV recupera la presència internacional i posa el focus en França, amb quatre artistes: Júlia Pertuy, SUN, Gatica i Duo du Bas.

Estrenes, artistes internacionals i propostes artístiques diverses i singulars ompliran una edició que inclou moltes propostes desconegudes per al gran públic i altres d’inèdites a Catalunya procedents d’altres comunitats autònomes. Núria Graham protagonitzarà el concert inaugural amb l’estrena del seu nou disc ‘Cyclamen i el guitarrista Chicuelo donarà a conèixer ‘Caminos’, acompanyat de violoncel, bateria i ball.

Debuts

Notícies relacionades

Ernest Crusats, exlíder de La iaia, s’estrenarà en solitari i dos artistes formats al Taller de Músics, Alba Morena i el ‘cantaor’ Pere Martínez presenten també els seus debuts. La primera, el seu primer àlbum ‘Las dos edades’, produït per Marcel Bagés i David Solé. I el segon, membre del grup Aurora, oferirà el seu primer disc en solitari, ‘Records’, on reinterpreta en clau flamenca cançons populars de Llach, Serrat o Maria del Mar Bonet.

Els experiments sonors electrònics de b1n0, la intimitat d’Arnau Obiols, les gravacions en espais naturals d’XY (Laura Cruells i Marçal Ayats) compartiran protagonisme amb el jazz avantguardista de Zb·Yu·Ra (del trio Ramon Prats, Yuhan Su i Zbigniew Chojnacki). Rombo presentarà el seu tercer disc i L’Hereu Escampa oferirà ‘Futur ancestral’. També venen amb les seves últimes cançons Le Nais, Dani Nel·lo amb el seu trio de jazz, Miquel Serra i Aiala & Eltornado.