Primavera Sound

Primavera Sound 2022: el pont de les lamentacions

  • La passarel·la de la discòrdia, la que uneix el Fòrum amb els escenaris de la platja, s’ha convertit en un mur. Aquest any està clausurada per al públic general, que ha de fer una volta enorme per accedir a la secció més electrònica del festival.

Primavera Sound 2022: el pont de les lamentacions

Jordi Cotrina

2
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«¡Coi, el pont està tancat!». Podria ser la frase d’un jove enmig d’una partida d’un joc de rol. Podria ser un exabrupte d’algun assistent al Primavera Sound 2022. En aquest cas, el pont en qüestió és la passarel·la que penja sobre l’aigua del port del Fòrum i que permet passar de Barcelona a Sant Adrià de Besòs. Exacte: enllaçar el ciment amb la sorra de la platja, on el festival s’expandeix. Una zona, la de platja (Primavera Bits), on predomina la música electrònica.

Abans –bé, ja ho saben, fa un mínim de tres anys–, aquestes dues zones del festival s’unien a través d’aquesta passarel·la, que fa uns 200 metres. Personal del festival i uns semàfors controlaven el flux de persones d’un costat a l’altre. Però aquest any, segons va dir el director del Primavera Sound, Gabi Ruiz, la nova autoritat del port els ha prohibit utilitzar-lo. «No hi ha una autèntica raó», va dir Ruiz sobre aquest element discordant.

Notícies relacionades

Situem el problema en l’espai-temps. Travessar el pont són uns quatre minuts. Ho poden fer encara treballadors, la premsa, persones vip i assistents amb mobilitat reduïda –també es pot creuar amb un patinet elèctric de la marca de cotxes que patrocina el festival, una ¿acció publicitària?–. L’anunci que el pont de la discòrdia estava (semi-)clausurat no va assentar gaire bé entre el públic fidel a la cita. Divendres, segon dia de festival, encara hi havia despistats que volien peregrinar cap als escenaris de la platja. Se sentien uns tipus de laments al saber-ho (¡convidin a una cervesa el personal que es troba amb això cada 20 segons!). I d’altres una mica més pujats de to quan descobrien el nou camí cap a Sant Adrià, una volta una mica descoratjadora.

El cronòmetre diu que fer aquesta volta, amb una carrosseria de poc més d’1,70 metres (de qui escriu això) i a un pas sense cremar motor, són uns nou minuts. Posats a caminar, la prova ampliada al màxim: de l’escenari de platja més allunyat al famós mural (la morrejada entre Colau i Ayuso) que dona la benvinguda als escenaris grans hi ha 17 minuts. Conclusió: per alguna cosa se’n diu macrofestival. En definitiva, l’espai electrònic ha presentat aquests dos dies imatges bastant contraposades amb les masses que es movien per la part central del Primavera. A mitja tarda tenia gairebé més públic la botiga de la marca de roba del genial raper Tyler, The Creator (actua avui i el dijous 9), que l’escenari principal de la zona. El festival ha intentat negociar l’obertura del pont. Per ara, continua sent un autèntic mur.