Estrenes de cine

Les 10 pel·lícules (a més de ‘Top Gun: Maverick’) que encara poden salvar la taquilla del 2022

  • Repassem una desena dels títols més comercials que arribaran en els pròxims mesos i que podran remuntar la xifra d’espectadors la resta de l’any

  • ‘Top Gun: Maverick’: el món ha canviat, Tom Cruise no

Les 10 pel·lícules (a més de ‘Top Gun: Maverick’) que encara poden salvar la taquilla del 2022

EPC

6
Es llegeix en minuts
Beatriz Martínez
Beatriz Martínez

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

Sagues de prestigi, ‘spin-offs’, dues de Marvel, animació, terror i pel·lícules familiars. L’estiu arriba carregat d’estrenes i també la temporada tardoral, tradicionalment la que sol acumular més quantitat de títols importants. Són moltes i variades les propostes de gran pressupost disposades a donar una nova vida a les sales de cine. Les ‘majors’ ho tenen clar i tant Universal com Sony, Disney i Warner tenen preparada una bateria de ‘blockbusters’ per recuperar la confiança del públic. Entre aquestes estrenes, i amb permís de ‘Top Gun: Maverick’, pot ser que hi hagi la pel·lícula que lideri el ‘box office’ aquest any.

‘Jurassic World: Dominion’ (9 de juny)

La premissa és incontestable: la reunió del repartiment original de la pel·lícula de Spilberg de 1993 (és a dir, Sam Neill, Laura Dern i Jeff Goldblum), amb el de la nova trilogia protagonitzada per Chris Pratt i Bryce Dallas Howard. Després del capítol firmat per J.A. Bayona, Colin Trevorrow torna a posar-se als comandaments d’aquesta aventura definitiva en què s’uneix el passat i el present per establir les bases d’un nou futur: ¿podrien els dinosaures conviure en pau dins de la civilització moderna? Ara, una corporació de biogenètica vol monopolitzar el món, i es posen de nou en debat els límits de la ciència i l’ambició de l’ésser humà per convertir-se en demiürg. 

‘Elvis’ (24 de juny)

Després de gairebé 10 anys sense posar-se rere la càmera en el cine, torna Baz Luhrmann amb la seva incontestable barreja entre musical, posada en escena devastadora i colorit pop, en aquesta ocasió a través d’un biopic sobre Elvis Presley (encarnat per Austin Butler) en el qual es narren els inicis de l’estrella, la seva relació amb el mànager que el va catapultar a l’èxit (Tom Hanks), els seus problemes amb la fama i la seva trajectòria des dels anys 50 als 70, tres dècades fonamentals per entendre l’evolució dels Estats Units. El director l’ha definit com una pel·lícula de superherois, perquè, per ell, Elvis va ser el superheroi americà original. 

‘Lightyear’ (27 de juny)

La factoria Pixar torna a la càrrega en clau nostàlgica a través d’un ‘spin-off’ d’un dels seus personatges més icònics i fundacionals de l’estudi. ¿Qui va ser en realitat Buzz Lightyear, l’heroi de l’espai que va inspirar la joguina de ‘Toy story’? En aquesta pel·lícula s’explica la història dels seus orígens (humans) i del seu somni per convertir-se en astronauta, les seves gestes galàctiques i el seu inesgotable esperit aventurer. La seva cèlebre frase «fins a l’infinit i més enllà» cobrarà sentit com el leit motiv d’una pel·lícula en què el ‘venjador’ Chris Evans posarà la veu a un personatge que ja forma part de l’imaginari col·lectiu. 

‘Minions: El origen de Gru’ (1 de juliol)

Després del fenomen que va suposar la pel·lícula en solitari dels ‘Minion’, el 2015, les simpàtiques criatures grogues amants de les bananes tornen a la càrrega, en aquesta ocasió per explicar els orígens del Gru quan era petit i volia convertir-se en un supermalvat. La pel·lícula promet ser més espectacular que les anteriors, amb molta acció i fantasia i el protagonisme absolut de Kevin, Stuart, Bob i un nou membre, Otto. El quartet fins i tot intentarà aprendre kungfu per ajudar el seu amo i s’embarcarà en una aventura en la qual haurà de posar a prova la seva valentia i la seva amistat. 

‘Thor: Love and thunder’ (8 de juliol de 2022)

Torna el Déu del Tro en aquesta quarta aventura de la franquícia, de nou dirigida per Taika Waititi. Canvia l’estètica, hereva del heavy metal i el hard rock dels anys 80, torna Natalie Portman convertida en la Deessa del Tro i s’incorpora un temible brivall, el Carnisser dels Déus (Christian Bale en una de les seves caracteritzacions al límit), a qui haurà d’enfrontar-se el personatge encarnat per Chris Hemsworth per sobreviure després de passar una crisi existencial. Es confirma a més l’aparició dels Guardians de la Galàxia i, per descomptat, la Valquíria convertida en reina de Tessa Thompson. Les dones traient protagonisme a la testosterona de Thor. 

‘Padre no hay más que uno 3’ (15 de juliol)

Després de revolucionar la taquilla en plena pandèmia amb la seva primera entrega i de convertir-se en un nou èxit amb la segona, Santiago Segura i la seva família tornen a la càrrega. El poder d’arrossegament que ha tingut aquesta saga resulta indubtable: entre les dues primeres van acumular més de 27 milions d’euros, cosa que demostra que Segura és el rei indiscutible dels últims dos estius. Nous embolics dins d’aquest nucli familiar cada vegada més nombrós que inclou les presències de Toni Acosta, Leo Harlem, Loles León, Carlos Iglesias i Silvia Abril. L’esperit nadalenc inundarà les calors d’aquest estiu en aquest episodi ambientat en les dates hivernals. 

‘¡Nop!’ (22 de juliol)

El gènere de terror sol donar bons resultats a la taquilla estiuenca. Aquesta temporada tindrem dues estrenes potents com són ‘Black Phone’, de Scott Derrikson que torna a comptar amb Ethan Hawke després de ‘Sinister’, i el nou de Jordan Peele després dels seus contundents ‘Déjame salir’ i ‘Nosotros’. En aquesta ocasió s’introdueix en la ciència-ficció alienígena per situar-nos en un poble de l’interior de Califòrnia on els protagonistes domen cavalls per fer pel·lícules. Daniel Kaluuya de nou al capdavant amb Steven Yeung, Keke Palmer, Brandon Perea i Barbie Ferreira. Terror còsmic amb apunt racial marca de la casa. 

‘Bullet train’ (5 d’agost)

Teníem ganes de veure Brad Pitt en una pel·lícula pura d’acció, i ho ha fet de la mà d’un expert en la matèria, David Leitch, responsable de ‘John Wick’, ‘Atómica’ i les dues parts de ‘Deadpool’. Es tracta de l’adaptació de la novel·la ‘Maria Beetle’, de Kôtarô Isaka, en què l’actor haurà d’enfrontar-se a cinc assassins que volen robar el mateix maletí que ell a bord d’un tren bala que viatja de Tòquio a Morioka. En el repartiment, Sandra Bullock com a Maria Beetle, Zazie Beetz, Aaron Taylor-Johnson, Joey King, Logan Lerman, Michael Shannon, Hiroyuki Sanada i Bad Bunny. Una pel·lícula adrenalínica plena d’humor i molts cops d’efecte. 

‘Black Panther: Wakanda forover’ (11 de novembre)

Notícies relacionades

Són moltes les incògnites que presenta la seqüela de ‘Black Panther’ després de la mort del seu protagonista Chadwick Boseman, però precisament l’expectació és encara més gran després de l’èxit que va suposar la seva primera entrega, convertint-se en un dels vaixells insígnia de la reivindicació racial a Hollywood i del Black Lives Matters. En el repartiment, repeteix Letitia Wright, que se suposa que serà l’estrella de la funció, juntament amb Angela Bassett, Lupita Nyongo, Danai Gurira, Daniel Kaluuya, Martin Freeman i la incorporació de Michaela Cole. El que és clar és que el crit de reivindicació «Wakanda forever» adquirirà més sentit que mai. 

‘Avatar: El sentido del agua’ (16 de desembre)

Tretze anys ha trigat a culminar James Cameron la seva segona part d’‘Avatar’, un macroprojecte que suposadament tindrà cinc episodis. En aquell moment, el 2009, la febre del 3D inundava els cines i la seva proposta va resultar revolucionària. ¿Què ens pot oferir en aquesta ocasió aquesta seqüela? ¿Ens tornarà l’eufòria per les ulleres tridimensionals? Probablement James Cameron ho aconsegueixi i recuperi l’experiència cinematogràfica en totes les seves dimensions per als espectadors que s’han acostumat a la petita pantalla. De moment, tornem a Pandora i a la tribu dels Na’vi amb Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver i Kate Winslet en aquesta epopeia ecologista.