36a edició

Estrelles de la lírica i la dansa se citen a Peralada

  • Òperes de Purcell, Verdi i Rufus Wainwright destaquen en la programació juntament amb figures com Joan Manuel Serrat i Josep Carreras, i veus emergents com Emily D’Angelo i Lise Davidsen

  • El Ballet de Munic substituirà el del Mariinski, companyia russa les actuacions de la qual van ser cancel·lades després de la invasió d’Ucraïna

Estrelles de la lírica i la dansa se citen a Peralada

ACN

2
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Tres òperes – ¡‘The Fairy Queen’, de Purcell; ‘Nabucco’, de Verdi, en versió concert, i ‘Hadrian’, de Rufus Wainwright en versió semiescenificada–, un concert líric de Josep Carreras i quatre recitals ‘delikatessen’ a l’Esglèsia del Carme amb veus consagrades com Sonia Iontxeva i Ermonela Jaho i cantants emergents com Emily d’Angelo i Lise Davidsen destaquen en la nova edició del Festival Castell de Peralada. La gran diva Maria Callas serà recordada al festival a través d’un monòleg teatral protagonitzat per la cinematogràfica Monica Belluci, que es transforma en la famosa soprano per rememorar la seva carrera i la seva vida, dirigida per Tom Volf, autor del documental ‘Maria by Callas’.

Joan Manuel Serrat, una altra figura de la música que ha visitat assíduament el festival, acudirà a la cita empordanesa per oferir la seva última actuació a Peralada dins de la seva gira de comiat, iniciat a Nova York el 28 d’abril passat.

Dansa del XX i XXI

El Ballet de Munic, amb dos programes diferents, serà l’encarregat d’inaugurar el festival el 8 de juliol en substitució dels efectius russos del Mariinski, que van ser eliminats del cartell després de la invasió d’Ucraïna. Oferirà dues funcions amb ‘Rubies’, pas a dos de Balanchine en tots dos. La primera sessió s’alternarà amb obres de Sharon Eyal i Liam Scarlett. La segona, amb peces de David Dawson i d’Aleksei Ratmanski.

Notícies relacionades

L’apartat de dansa comptarà amb dues propostes més. D’una banda, un espectacle íntim dedicat a l’escultor Rodin a càrrec de Sergio Bernal Dance Company queincorporarà per primera vegada el nou celler Peralada al festival. De l’altra, el cèlebre ballarí cubà Carlos Acosta oferirà ‘On before’, un espectacle on balla amb la seva compatriota Laura Rodríguez. Ells seran els encarregats d’acomiadar la mostra el 6 d’agost amb un programa de dansa contemporània que inclou la peça del títol, de Will Tuckett, i ‘Two’, de Russell Maliphant, entre d’altres.

El singular grup Pink Martini, el compositor Lucas Vidal i el seu ‘Karma’, un aconseguit ‘mix’ entre l’electrònica i la clàssica, i l’estrena d’una versió de cambra de ‘Suite of Myself’, de Raquel García-Tomás, en un concert dissenyat per ella, completen el cartell. Sense oblidar que la mezzosoprano Lidia Vinyes-Curtis, la pianista Noelia Rodiles, el Cosmos Quartet i l’Ensemble O Vos Omnes interpretaran obres de García-Tomás, premiada compositora barcelonina, que dialogaran amb la música de Monteverdi ‘Sfogava amb le stelle’, un madrigal per a cinc veus.