Òbit

Mor l’escriptor Domingo Villar als 51 anys

No va poder superar l’hemorràgia cerebral per la qual es mantenia des de dilluns a la matinada ingressat molt greu a l’hospital Álvaro Cunqueiro

1
Es llegeix en minuts

Una mort d’impacte per al món de la novel·la negra a Espanya i, en especial, per als milers de lectors que es van enganxar a la saga protagonitzada pel carismàtic inspector Leo Caldas. L’escriptor de Vigo Domingo Villar ha mort als 51 anys.

Des d’aquest dilluns a la matinada Villar es debatia entre l’entre la vida i la mort. Havia ingressat en una unitat de cures intensives de l’Hospital Álvaro Cunqueiro després de patir una hemorràgia subaracnoide, que és la sagnia a l’espai entre el cervell i la membrana que l’envolta.

El pare literari de l’inspector Caldas va ser traslladat en ambulància al centre hospitalari de Beade pels volts de les 5.00 hores de la matinada de dilluns. Durant tot aquest temps el seu estat de salut ha sigut molt greu, de mort cerebral. No obstant, fins a l’últim moment l’entorn de l’escriptor mantenia l’esperança que aconseguís recuperar-se, una cosa que finalment no ha passat i es va confirmar la seva mort aquest dimarts cap a les vuit del vespre.

Tot i que vivía a Madrid, Villar era a la seva ciutat natal cuidant la seva mare quan li va sobrevenir aquest greu problema de salut.

Notícies relacionades

Nascut el 1971, Domingo Villar és el principal exponent del ‘boom’ de la novel·la negra a Galícia gràcies a la saga d’obres protagonitzada per l’inspector Leo Caldas. Aquesta trilogia —Ollos d’auga, A praia dos afogados i O último barco— està ambientada en diferents escenaris de la ria de Vigo i la seva àrea.

«La ciutat de Vigo, la ria, el clima, aquesta doble manera de ser ciutat rural i urbana alhora, ser territori de frontera... Tot això fa una implosió en la meva manera d’escriure», reflexionava Villar en l’última entrevista que va concedir a ‘Faro’, el mes de març passat, amb motiu del seu reconeixement com a Viguès Distingit.