Produït juntament amb Alizzz

Amaia Romero publica ‘Cuando no sé quién soy’: «Amor, desamor, dubtes i un fort toc nostàlgic»

La cantant navarresa llança el seu segon àlbum, una col·lecció de cançons de caràcter minimalista en què ha volgut «provar coses noves i anar desafiant-me a mi mateixa»

Amaia Romero publica ‘Cuando no sé quién soy’: «Amor, desamor, dubtes i un fort toc nostàlgic»

Universal

2
Es llegeix en minuts

«Ja no soc petita, però tampoc soc gran. Vull ser el que s’espera de mi i alhora continuar sent jo», recita a ‘Bienvenidos al show’ la cantant navarresa Amaia Romero, una de les deu cançons que componen ‘Cuando no sé quién soy’, el seu segon àlbum que s’ha llançat aquest divendres, dos anys després de debutar amb 'Pero no pasa nada'.

I és que es tracta d’una «col·lecció de cançons d’amor, desamor, dubtes i un fort toc nostàlgic», ha explicat la guanyadora de Operación Triunfo 2017 i representant junt amb Alfred García d’Espanya a Eurovisió 2018.

«En aquests anys he estat en un procés de recerca de mi mateixa, potser fins i tot una mica perduda, i tot això s’ha filtrat a l’àlbum, tot i que no de forma intencionada», ha explicat en una entrevista a El Periódico d’Aragó. Amb aquest nou disc, Amaia continua buscant la seva identitat musical, alhora que demostra el seu creixement i continua fent allò que li agrada, el que vol, tant en el seu estil com en les seves lletres.

Mà a mà amb Alizzz

La producció de ‘Cuando no sé quién soy’ ha anat a càrrec de la mateixa artista i d’Alizzz. En l’esmentada entrevista la cantant pamplonesa ha comentat que l’elecció del productor català per a aquest nou disc ha canviat fins i tot la manera de treballar de la navarresa a l’estudi: «La composició i la producció de les cançons han anat molt paral·leles. S’anava produint a mesura que s’anava component, i molt amb l’ordinador».

«Sento que he canviat molt, ha sigut l'etapa de la meva vida en què més he crescut», ha remarcat respecte al període entre aquest i l’anterior treball. «Vull provar coses noves i anar desafiant-me a mi mateixa», diu, un pas que ja fa en aquest disc de nous sons pop que ella mateixa ha produït junt amb Alizzz. «Podria provar amb el reggaeton, però ho faria a la meva manera», ha dit al respecte amb vista al futur.

Col·laboració amb Aitana

Notícies relacionades

Al seu nou àlbum, Amaia ha inclòs també una de les seves col·laboracions més esperades, ‘La canción que no quiero cantarte’, amb Aitana, de la seva promoció d’OT. Des que van sortir de l’acadèmia, s’ha comparat Amaia i Aitana, amigues en el concurs, fet que la primera critica: «És un problema de la societat, sembla que si hi ha dues noies de la mateixa edat que surten del mateix lloc ja han de ser rivals, no té cap sentit». Així mateix, critica que avui dia es facin aquestes comparacions molt més entre artistes dones que entre homes.

El disc inclou col·laboracions amb altres artistes com Rojuu a ‘Quiero pero no’ i una nova versió del tema de Los Planetas ‘Santos que yo pinté’ del seu aclamat disc ‘Unidad de desplazamiento’. Amb set cançons més es completa l’àlbum de deu temes: l’anteriorment citada ‘Bienvenidos al show', 'Dilo sin hablar', 'La vida imposible', 'Yo invito', 'Pesimista', 'La persona', i 'Yamaguchi'.