Dins i fora de la ciutat

Mapa de la Nit dels Museus 2022 de Barcelona: sales, museus i espais

Tot i que la majoria de centres culturals es troben a la capital catalana, altres localitats veïnes també participaran en aquesta iniciativa

Misteri al Teatre Museu El Rei de la Màgia. @aenede

Misteri al Teatre Museu El Rei de la Màgia. @aenede

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Nit dels Museus2022 de Barcelona celebrarà aquest dissabte 14 de maig la seva 16a edició. Els museus, sales i espais que formen part d’una llista de 75 equipaments diferents obriran les seves portes al públic de les 7 de la tarda a la 1 de la matinada. Tot i que la majoria de centres culturals es troben a la capital catalana, altres localitats veïnes també participaran en aquesta iniciativa.

Per a l’ocasió, l’Ajuntament de Barcelona ha preparat un mapa, disponible a la pàgina web de l’esdeveniment, en el qual s’indiquen quins recintes formaran part de la Nit dels Museus i on estan ubicats.

Al cor de la ciutat

Al districte de Ciutat Vella, el Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) té quatre dels seus set centres diferents inclosos dins del programa de la Nit dels Museus. Els edificis de Porta de Mar, El Call, Temple d’August i Plaça del Rei obriran les seves portes aquest dissabte sense necessitat de concertar reserva prèvia. Per la seva part, altres equipaments cèntrics com el Museu Picasso i l’Arxiu Històric de Barcelona també es troben a la mateixa zona.

A l’Eixample hi ha centres com la Fundació Antoni Tàpies, el Palau Robert i l’Espai Mercè Sala, aquests dos últims situats al costat de l’avinguda Diagonal. A prop d’aquest carrer també es podrà visitar el Museu Opisso – Hotel Astoria.

Afores i altres localitats

Notícies relacionades

Els equipaments d’altres localitats aprofitaran l’ocasió per afegir-se a la iniciativa i obrir les seves portes aquest dissabte. Serà el cas de ciutats com Badalona, on es podran visitar les termes i el decumanus del seu museu, així com la Casa dels Dofins. Just al costat, a Santa Coloma de Gramanet, es podrà accedir gratuïtament al Museu Torre Balldovina.

A l’extrem oposat de Barcelona, el Centre Jujol – Can Negre estarà habilitat a Sant Joan Despí. Per la seva part, també obriran el castell i la torre de la Miranda de Cornellà de Llobregat. A l’Hospitalet, l’edifici de l’Harmonia i la Casa Espanya seran els altres equipaments inclosos dins de la programació de la nit.