Llançament esperat

‘Alcarràs’ rebenta la taquilla espanyola

‘Alcarràs’ rebenta la taquilla espanyola

Avalon

1
Es llegeix en minuts

La pel·lícula ‘Alcarràs’ ha tingut un debut fulgurant: ha sigut l’estrena més vista del cap de setmana a les sales de cine d’Espanya. A més, aquest divendres va ser la pel·lícula més vista a Catalunya i la tercera a Espanya, només per darrere de dues grans produccions internacionals com ‘El hombre del norte’, que repeteix com a número 1 set dies després de la seva estrena, i ‘Animales fantásticos’, estrenada el 8 d’abril.

Simón se supera

El ‘box office’ collit per la directora Carla Simón i que ha comunicat el mesurador d’audiències ComScore pren més rellevància si es té en compte que el llargmetratge només es projecta en 169 sales de cine de les més de 3.400 que operen a Espanya.

Les xifres rècord no acaben aquí: en només 24 hores va igualar l’audiència que Simón va aconseguir amb ‘Estiu 1993’ durant el cap de setmana del seu llançament el 2017.

Notícies relacionades

L’oda al cultiu de la terra li va valer a ‘Alcarràs’ l’Os d’Or a la Berlinale 2022 al febrer. Simón es va convertir en la primera cineasta catalana que s’alça amb el prestigiós guardó alemany. Des d’aleshores, s’esperava amb desig la seva estrena a les sales de cine.

La intima pel·lícula de Simón «parla del passat, però sense romantitzar-lo, i de com el futur queda en suspens, ple d’incògnites. Parla de la lluita diària, de les penes i de les petites alegries. ‘Alcarràs’ és el perfum serè d’una obra mestra que parla de tot».