Acusació a l’Hospitalet

Aquest és l’últim aldarull del traper Morad amb els Mossos d’Esquadra

La policia ha denunciat el cantant per delictes de desordre públic, desobediència greu a l’autoritat i calúmnies

zentauroepp51125456 morad191205112449

zentauroepp51125456 morad191205112449 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts

Nova polèmica del traper Morad. L’artista de l’Hospitalet de Llobregat va acusar aquest dimecres dos agents dels Mossos d’Esquadra d’haver agredit un menor. Va afirmar que «van pegar a un nen» a la zona dels blocs de la Florida i les seves acusacions van provocar un aldarull amb diverses persones i la policia. El cos nega els fets i han denunciat penalment el cantant per delictes de desordre públic i desobediència greu a l’autoritat, va explicar el diari ‘Crónica Global’.

La baralla verbal es va desencadenar cap a les 19.00 hores de dimecres quan una patrulla dels Mossos d’Esquadra feia un patrullatge habitual. Morad i els seus amics van començar a increpar els agents, en especial la mossa «pel simple fet de ser dona», segons va informar un portaveu del cos al diari ‘Metrópoli Abierta’. Va ser llavors quan el seu company va baixar del cotxe i va avisar el traper i els seus acompanyants que serien denunciats per una falta de respecte a l’autoritat. 

Vídeo a Instagram

Morad va difondre un vídeo de la tensa discussió amb els agents en el seu compte d’Instagram, que suma gairebé dos milions de seguidors. En les imatges se’l veu alterat, cridant i intimidant els policies. En canvi, els dos agents es mantenen calmats i intenten raonar amb el músic i el seu seguici sense èxit.

La reacció de l’agent va desencadenar l’arribada d’un centenar de persones que es van posicionar a favor del cantant, va indicar ‘Metrópoli Abierta’. El portaveu de la policia va dir que «el van envoltar per increpar-lo». En altres gravacions es pot escoltar com els acompanyants de la icona del trap diuen ‘maricon’ a l’agent.

Llançament d’ous

L’incident va mobilitzar més patrulles, inclosa una de la BRIMO, que van ser rebudes amb el llançament d’objectes i ous, va informar el digital barceloní. Malgrat l’aldarull, no es van produir càrregues policials ni ferits, segons va informar el cos policial. 

Posteriorment, Morad va atribuir el seu comportament a una suposada defensa dels menors del seu barri. No obstant, com que va acusar l’agent d’haver agredit un menor, el cos ha sumat dues denúncies més en contra d’ell: una per calúmnies i una altra per difondre els rostres dels agents, pràctica prohibida per la llei de seguretat ciutadana

Absolt de robatori i altres polèmiques

Notícies relacionades

Les topades de Morad amb la justícia són diverses. A principis de març, va ser absolt dels delictes d’intent de robatori i amenaces en un pis del barri del Putxet de Barcelona el 2018. La fiscalia demanava dos anys i mig de presó per al raper i un altre acusat, que també va quedar exculpat. El jutge va concloure que no quedava acreditat que ells van ser els qui van intentar obrir la porta de la propietat amb un tornavís. 

No obstant, a l’abril el van tornar a detenir. En aquest cas, per no presentar-se a una citació judicial per declarar per un presumpte delicte contra la seguretat viària.