Cita cinèfila

Un film sobre l’Holocaust, ‘La conferencia’, guanya en el BCN Film Fest

Amb 16.000 espectadors en la present edició, el festival ha incrementat l’assistència de públic en un 45% en relació amb l’any anterior

Un film sobre l’Holocaust, ‘La conferencia’, guanya en el BCN Film Fest

EPC

1
Es llegeix en minuts
Quim Casas

Aquest divendres nit, amb la projecció de ‘Pig’, film protagonitzat per Nicolas Cage, conclou la sisena edició del BCN Film Fest. El jurat format per José Luis Rebordinos, director del festival de Sant Sebastià, l’actriu Aina Clotet i l’escriptor Ignacio Martínez de Pisón, ha atorgat el premi a la millor pel·lícula a la producció alemanya ‘La conferencia’, dirigida per Matti Gershonek. La conferència a què al·ludeix al títol es va celebrar el 20 de gener de 1942 en una vila de Berlín-Wannsee, i l’alt comandament nazi hi va decidir la solució final per a l’assassinat massiu de milions de jueus. El film documenta amb precisió aquelles reunions a partir de les actes que va conservar Adolf Eichmann, un dels funestos arquitectes de l’Holocaust.

‘El acusado’, que segueix el procés judicial contra un jove acusat de violació, s’ha emportat els premis a millor direcció (Yvan Attal) i guió (Attal i Yaël Langmann). En el repartiment del film, que explora l’efecte devastador que la situació té en els familiars dels dos implicats i els molts dubtes que apareixen durant el judici (¿realitat o invenció? ¿agressió d’ell o venjança d’ella?), figuren Charlotte Gainsbourg i Ben Attal, un dels fills de la parella.

Premis d’actuació

El guardó al millor actor s’ha repartit ex aequo entre el francès Olivier Gourmet, protagonista d’una nova adaptació d’‘Eugenia Grandet’ de Balzac, realitzada per Marc Dugain, i el veneçolà Gabriel Agüero per ‘Jezabel’, un thriller sicológico d’Hernán Jabes ambientat a la convulsa Veneçuela actual.

Notícies relacionades

En la categoria de millor actriu, el premi ha recaigut en la intèrpret francesa de moda, Léa Seydoux, pel seu treball a ‘Deception’, un drama sentimental d’Arnaud Desplechin que s’estrenarà a Espanya amb el títol de ‘Fantasías de un escritor’. El film de Desplechin també ha sigut reconegut amb el premi de la crítica ACCEC.

 Amb 16.000 espectadors en la present edició, el festival incrementa l’assistència de públic en un 45% en relació amb l’any anterior.