Festival

El BCN Film Fest retrà homenatge al productor Jeremy Thomas

  • El certamen, que tindrà lloc del 21 al 29 d’abril, projectarà el nou documental d’Oliver Stone sobre JFK i una adaptació de ‘Maigret’

El BCN Film Fest retrà homenatge al productor Jeremy Thomas

EPC

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El BCN Film Fest retrà homenatge a Jeremy Thomas, productor de pel·lícules com ‘L’últim emperador’, ‘Feliz Navidad, Mr. Lawrence’ o ‘El cielo protector’, en la seva sisena edició, que tindrà lloc del 21 al 29 d’abril a Barcelona. El festival ja recull des del seu cartell l’homenatge a Thomas a l’evocar el nen emperador que corre cap a la llum de la coneguda pel·lícula de Bertolucci.

La directora del certamen, Conxita Casanovas, ha remarcat aquest dimecres en el primer avanç de la programació que «aquesta edició, en la qual es recuperarà la normalitat en contrast amb les dues últimes edicions en plena pandèmia, pretén reivindicar les figures inspiradores». Casanovas ha anunciat que a la secció oficial tot seran «estrenes a Espanya» tret d’una excepció que es va presentar al festival de Sant Sebastià i, d’aquesta manera, es presentaran títols com ‘Eugénie Grandet’, adaptació del clàssic d’Honoré de Balzac, «un drama d’època molt delicat» dirigit per Marc Dugain; o ‘JFK revisited: The looking glass’, en la qual Oliver Stone mostra la continuació de les seves investigacions sobre l’assassinat de Kennedy. Trenta anys després del primer ‘JFK’, Stone mostra el resultat de les seves investigacions en arxius desclassificats i aporta al debat el fet que les teories de la conspiració sobre la mort de JFK són «fets de la conspiració».

A ‘Les choses humains’, el cineasta Yvan Attal, que serà present a Barcelona, tracta el tema d’un judici per la violació d’una jove, una cinta en la qual intervenen la seva dona, Charlotte Gainsbourg, i el seu fill Ben Attal. I un dels plats forts de la secció competitiva sera ‘Maigre’, última versió del personatge de Simenon, en aquest cas interpretat per Gérard Depardieu i sota la direcció de Patrice Leconte.

El director Will Sharpe narra a ‘The electrical life of Louis Wain’, l’extraordinària vida de l’excèntric artista britànic, interpretat per Benedict Cumberbatch, les fotografies, divertides i fins i tot psicodèliques, del qual van ajudar a transformar la percepció dels gats.

Kàrpov vs. Kortxnoi

Sense abandonar el gènere biopic, ‘The phantom of the Open’, de Craig Roberts, és una dramedia (comèdia dramàtica) que explica la història de Maurice Flitcroft, un operador de grues i un somiador optimista, que amb el recolzament de la seva família i amics va aconseguir participar en el British Open de Golf de 1976 sense haver jugat mai a golf.

Fora de competició, es projectarà a Barcelona ‘Thes storms of Jeremy Thomas’, un film a la carretera en el qual el director Mark Cousin acompanya el productor en el seu habitual viatge amb cotxe des d’Anglaterra al Festival de Cannes.

Arran de l’estela de l’èxit de la sèrie «Gambito de dama», el BCN Film Fest exhibirà ‘The world champion’, d’Aleksei Sidorov, que reconstrueix la mítica partida de 1978 entre Anatoli Kàrpov, llavors campió del món, i el seu antic mestre i desertor a Occident Víktor Kortxnoi, una projecció que presentarà el mateix Kàrpov a Barcelona i que aprofitarà per jugar una simultània amb vuit rivals.

A ‘I want to talk about’, de Claire Simon, es reprodueix la conversa transcrita i publicada per la periodista Michèle Manceaux i Yann Andréa, en la qual dissecciona la intricada relació que va tenir amb l’escriptora francesa Marguerite Duras, 38 anys més gran que ell.

Encapçalarà la secció la China by Cine Àsia la superproducció xinesa ‘The battle at Lake Changjin’, de Chang jin hu, la més taquillera del cine xinès, centrada en la batalla que va ser un punt d’inflexió en la Guerra de Corea després que fa 71 anys l’Exèrcit Popular de Voluntaris de la Xina entrés a Corea del Nord.

Preus populars

Entre les novetats, Casanovas ha destacat la nova secció de curtmetratges, de la mà de l’ESCAC, amb una selecció de títols a competició; i la incorporació de dos nous socis, Netflix i el Grup 62.

Notícies relacionades

La directora ha anunciat que aquest any es mantenen els preus populars, 3,90 euros l’entrada, amb la intenció de «recuperar el públic que ha abandonat les sales de cine en aquests temps de pandèmia».

Després que en la passada edició, amb dures restriccions d’aforament, en la qual va rebre 11.000 espectadors i la presència estel·lar de Johnny Depp i Isabelle Huppert, el festival espera aquest any recuperar l’alfombra vermella amb convidats populars.