La festa del llibre i la rosa

Entre llibres i pluja es va presentar l’‘Abril’

El nou suplement literari de Prensa Ibérica, que es publica cada dijous amb EL PERIÓDICO, va celebrar l’inici de la seva singladura amb una festa a Barcelona. Ni la pluja la va tirar enrere.

Entre llibres i pluja es va presentar l’‘Abril’

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Abril és llibres i roses. I també és pluja, trons, calamarsa, vent i sol. Cap d’aquests fenòmens atmosfèrics va arruïnar ahir a Barcelona la festa de presentació d’Abril, el suplement literari de Prensa Ibérica, al clandestí Speakeasy del Dry Martini.

La cita de Sant Jordi del Dry Martini, amb contrasenya inclosa, ha reunit des del 2002 escriptors, editors i personal de tots els gabinets de premsa de les diferents editorials. Una festa sempre pensada per relaxar-se i comentar les incidències del dia amb una copa servida a la històrica cocteleria de Javier de las Muelas

La contrasenya es converteix en la frase més buscada de la jornada. Són les paraules que donen accés a aquesta illa de pau sostinguda, després de les firmes, perquè l’èxit de l’esdeveniment va omplir el local, ara ja superades les restriccions dels últims anys. La frase clau ja es pot fer pública. Va ser «etern abril», en homenatge al suplement que es presentava i amb la intenció d’omplir d’Abril tot l’any. 

Nodrida representació cultural i artística

Notícies relacionades

Més de 250 persones repartides en els diferents espais comentant la jugada que, sense menysprear la literatura i les anècdotes amb els lectors, es pot dir que es va concretar en les peripècies amb la pluja, la gran protagonista de la diada llibretera. Entre els assistents del món de la cultura hi havia Carme Riera, Guillem Clua, Patricia Jacas, Jordi Garcés, LoquilloJavier Cercas, Lídia Heredia, Òscar Tusquets, Santi Moix, Marta Buchaca, Santi Vila, Patrici Tixis, Daniel Fernández, Blanca Rosa Roca, José Sanclemente, Manel Esteller, Salvador Macip, Pilar Eyre, Joan Francesc Marco, Maria Borràs, Jordi Soler, Ferran MascarellJavier Fernández Miranda, Eugeni Verdú, Vicens Marqués i Carlos Zanón, entre altres. 

L’Abril es publica a les edicions de EL PERIÓDICO i El Periódico de España. Es tracta d’un espai per a la crítica, les entrevistes, els reportatges i l’aposta per tots els oficis del món editorial que no tenen una presència mediàtica destacada, com traductors, dissenyadors i il·lustradors. L’Abril publica una selecció dels millors articles apareguts als diferents mitjans del grup Prensa Ibérica, a més de reportatges i entrevistes pròpies.