600 aniversari

La Fira de Primavera de Martorell arrenca recuperant el seu pols social i cultural després de dos anys de pandèmia

  • Música, tallers, espectacles, teatre, cine, gastronomia i exposicions es desenvoluparan fins l’1 de maig a la ciutat del Baix Llobregat

La Fira de Primavera de Martorell arrenca recuperant el seu pols social i cultural després de dos anys de pandèmia

Ayuntamiento de Martorell

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Fira de Primavera de Martorell va arrencar aquest dimarts, 19 d’abril, agafant així el relleu a les festes de Setmana Santa amb un extens programa. D’aquesta manera, música, tradició, esports, tallers, espectacles, teatre, cine, gastronomia i exposicions es desenvoluparan fins l’1 de maig vinent al municipi del Baix Llobregat.

Des de l’Ajuntament de Martorell expliquen que amb la Fira «iniciem la primavera recuperant el pols social, cultural i associatiu després de dos llargs anys modificant l’activitat a causa de la pandèmia». Així, des del consistori remarquen que «la tradicional Fira de Primavera, que aquest any celebra el seu 600 aniversari, rememora el nostre passat agrícola i ramader».

En el programa de la Fira destaquen concerts com: el de la banda barcelonina Manel, que presentarà el seu àlbum Per la bona gent; el dels mataronins The Tyets, amb les seves barreges de trap, reggaeton, ritmes llatins i influències pop, amb lletres còmiques i quotidianes; o el d’Ana Mena, una de les artistes femenines més exitoses i imprescindibles de la nova escena pop i urbana amb una gran projecció internacional gràcies als èxits que està aconseguint a Llatinoamèrica i Itàlia, remarquen des del consistori.

Per la seva part, la guitarrista i cantautora basca Amaia Miranda estrenarà Cuando se nos mueren los amores; el pianista Leandro Avalle posarà el toc líric en el programa, dins del cicle M’Clàssics; i l’Escola Municipal de Música farà un concert solidari per als projectes a Kenya de l’ONG Mans Mercedàries.

Les Fires de l’edició del 2022

«L’antiga Fira de Sant Marc ha derivat en una Fira que ens ocupa dos caps de setmana amb molta música, majoritàriament gratuïta, i per a tots els públics», assenyala el regidor de Cultura de Martorell, Andreu González. Així, aquest any, una de les novetats és la Fira del comerç, indústria i motor, que surt al carrer i es trasllada a la rambla de Les Bòbiles, a l’acabada d’inaugurar rambla de Pep Ventura i al pati de l’Escola Lola Anglada.

Per la seva part, la regidora de Comerç, Rosa Cadenas, apunta que «la Fira de comerç, indústria i motor és múltiple i disgregada per tot el poble. La nostra idea és que tothom pugui sentir-se representat a la Fira, ja que és un moment en què tots els martorellencs surten al carrer, celebren la primavera i el moment de trobar-se amb el comerç i amb la cultura».

Notícies relacionades

La vila, remarca Cadenas, s’omplirà de tradició amb la Fira d’artesania i comerç local acompanyada d’activitats per als més petits amb la Fira del joc i l’oci familiar, la fira gastronòmica i el tradicional mercat ramader. També s’ha preparat una trobada i exposició de Seat 600 per «commemorar els 600 anys de Fira», remarquen des del consistori.

Finalment, el Piromusical posarà punt final a la festa amb un còctel de llum i color acompanyat per la música electrònica del violí. Focs que esclaten amb música pop i disco, interpretada en directe pel violinista electrònic pop Caio Ferraz i el DJ Guix.