Novetat al calendari

Barcelona tindrà un gran festival multidisciplinari per a la Generació Z

  • La nova cita, anomenada Ubeat Live, ajuntarà en un sol espai, a la Fira Gran Via, videojocs, música i art urbà de l’1 al 3 de juliol

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

1
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Barcelona tindrà, a partir d’aquest mateix estiu, un gran festival multidisciplinari dirigit a la Generació Z, els nascuts al voltant del 2000. La nova cita unirà en un mateix espai múltiples disciplines artístiques: competicions de videojocs, de ‘freestyle’, concerts, exhibicions d’art urbà, entre d’altres. Per exemple, es donarà inici a la segona edició del popular Mundial de Globus, organitzat per Ibai Llanos i Gerard Piqué (d’aquí sortirà el participant espanyol per a la final de la competició), que narrarà el conegut ‘streamer’. Un popurri de continguts que pretén ser un reflex de la manera com consumeixen els joves la cultura, amb inquietuds en més d’un sector.

El festival, que es dirà Ubeat Live, se celebrarà a la Fira de Barcelona (al recinte de Gran Via de l’Hospitalet) durant tres dies de juliol (del divendres 1 al diumenge 3), i és una iniciativa de Mediapro, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i la mateixa Fira. Amb un pressupost d’entre 4 i 5 milions d’euros, els organitzadors esperen aplegar 50.000 persones en la nova cita de l’entreteniment. La setmana que ve sortiran a la venda entrades de dia a 35 euros, però també hi haurà abonaments i tiquets ‘premium’.

Notícies relacionades

El macroesdeveniment, que ocuparà 32.000 metres quadrats del recinte, es dividirà en dos grans escenaris, però també incorporarà altres espais on l’usuari podrà jugar a videojocs, fer tallers de grafiti i altres activitats. El plat fort de la cita seran les competicions d’‘eSports’. Per exemple, el dissabte 2 de juliol acollirà la final espanyola de Valorant. I el diumenge 3 de juliol se celebrarà una jornada de la Superlliga de League of Legends, el videojoc de competició més popular.

Aquest dijous es farà públic part del cartell (per ara no es coneixeran els artistes musicals) i detalls del nou festival de cultura juvenil, que pretén ser una cita anual al calendari de macroesdeveniments de la capital catalana. I no només això, sinó que és un projecte que també es desplaçarà en el segon semestre de l’any a Mèxic i s’espera que el 2023 sigui una realitat a molts altres països.