Els premis de Hollywood

Oscar a la millor actriu 2022: les cinc candidates una per una

L’espanyola Penélope Cruz està nominada pel seu paper a ‘Madres Paralelas’

Oscar a la millor actriu 2022: les cinc candidates una per una
4
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un any més l’Acadèmia de Ciències i Arts Cinematogràfiques farà entrega dels Oscars en una esperada gala que se celebrarà al Dolby Theatre de Los Angeles el vespre d’aquest diumenge, 27 de març, (2 de la matinada a Espanya).

En aquesta 94a edició trobem una espanyola entre les nominades a Millor Actriu Protagonista, Penélope Cruz, per la seva actuació a la producció nacional ‘Madres Paralelas’ de Pedro Almodóvar.

Surt com una de les favorites en la llista de les cinc aspirants al premi. Noms entre els quals destaca una absència, la de Lady Gaga, a qui el públic esperava veure nominada pel seu paper a la pel·lícula ‘La casa Gucci’, però que finalment ha quedat fora de les seleccionades.

Penélope Cruz, per ‘Madres Paralelas’ 

L’actriu madrilenya, de 47 anys, parteix com una de les que més probabilitat tenen de guanyar el premi gràcies a la seva brillant interpretació de Janis a ‘Madres Paralelas’. És la segona vegada en què se la nomina per un treball realitzat sota la direcció de Pedro Almodóvar, amb qui l’hem vist treballar en nombroses ocasions. La primera va ser el 2007 amb la pel·lícula ‘Volver’, i malgrat no haver-se alçat llavors amb la victòria, sí que ho va fer el 2009 com a millor actriu secundària amb ‘Vicky Cristina Barcelona’, a les ordres de Woody Allen.

Ara té l’oportunitat de guanyar una segona estatueta amb aquest film que narra la història de dues dones, Janis i Ana, que coincideixen a l’habitació de l’hospital on donaran a llum, i que acabarran creant un vincle molt estret malgrat ser molt diferents entre elles. 

Jessica Chastain, per ‘Los Ojos De Tammy Faye’

L’actriu nord-americana interpreta Tammy Faye, una telepredicadora evangelista i estrella televisiva durant els anys 70. Aquest paper ja li ha valgut la Concha de Plata a la Millor Actriu en la passada edició del Festival de Sant Sebastià i, per tant, no és estrany pensar que pugui aconseguir també l’Oscar.

Jessica Chastain confessa que s’hagut d’oblidar de si mateixa per ficar-se a la pell del seu personatge. La pel·lícula ‘Los Ojos De Tammy Faye’ és un homenatge a una dona que en el seu moment va ser tractada com un acudit. El director Michael Showalter vol ara mostrar-la com una figura que cal reivindicar. ¿Quina millor manera de fer-ho que reconeixent amb un Oscar l’actriu que li dona vida a la gran pantalla?

Nicole Kidman, per ‘Being the Ricardos’ 

Al costat de Javier Bardem, també nominat a Millor Actor per aquesta mateixa pel·lícula, Nicole Kidman protagonitza ‘Being the Ricardos’, el film que relata la relació entre les estrelles televisives Lucille Ball i Desi Arnaz. 

Se centra en un episodi concret de les seves vides, la setmana en què gravaven la popular sèrie ‘Te quiero, Lucy’. Durant la seva producció l’actriu va ser acusada de ser comunista, i allò va donar inici a una turbulenta època per a la parella.

Escrita i dirigida per Aaron Sorkin, la pel·lícula s’ha convertit en una de les més exitoses a la plataforma Amazon Prime Video, i en aquesta l’actriu australiana aconsegueix entregar una gran interpretació. 

Kristen Stewart, per ‘Spencer’

L’actriu dona vida a la mediàtica Lady Di, en un dels moments més importants de la seva vida. La família reial britànica es trasllada a la finca Sandringham, a la campanya anglesa, per passar un cap de setmana nadalenc, però el que havia de ser un retir familiar es converteix en una «presó» per a la princesa. 

La pel·lícula, dirigida per Pablo Larraín, l’acompanya a través de l’horror que va viure en aquells dies en què s’enfrontava a un previsible divorci del seu marit Carles, lidiava amb l’assetjament constant de la premsa, patia en silenci els seus trastorns alimentaris i, tot això, combinat amb la pressió provocada pel seu desig de ser la millor mare possible per als seus fills.

A ‘Spencer’, Kristen Stewart ofereix una brillant actuació que li permet lluitar per l’Oscar malgrat no partir com una de les favorites, ja que el seu paper de Diana de Gal·les no ha rebut nominació als premis del sindicat d’actors ni tampoc en els BAFTA. 

Olivia Colman, per ‘La Hija Oscura’

La guanyadora de l’Oscar a Millor Actriu el 2018 pel seu paper a ‘La favorita’, Olivia Colman, arriba el 2022 disposada a repetir com a guanyadora.

Notícies relacionades

L’actriu britànica encarna Leda, una dona que viatja durant les seves vacances a una platja aparentment idíl·lica, però tot es torna en un malson quan s’obsessiona amb la presència d’una mare i la seva filla, fins al punt de remuntar-se al passat per replantejar-se la seva pròpia tasca com a mare primerenca. 

La pel·lícula és una adaptació d’una novel·la d’Elena Ferrante amb el mateix títol, i marca el debut en la direcció de Maggie Gyllenhaal. Es va emportar el premi a Millor Guió en la passada edició del Festival de Venècia, i l’excel·lent actuació d’Olivia Colman fa possible que l’actriu aconsegueixi també el preuat Oscar. 

Temes:

Oscars Cine