Nova edició del festival ‘boutique’

Simply Red, Paul Anka i A-ha se sumen al Festival de Pedralbes

La mostra incorpora 17 artistes al cartell de la seva 10a edició i confia a poder acordar amb l’ajuntament qüestions pendents relatives a l’aforament i l’ocupació dels jardins

Simply Red, Paul Anka i A-ha se sumen al Festival de Pedralbes
2
Es llegeix en minuts
Jordi Bianciotto
Jordi Bianciotto

Periodista

ver +

Superada la consulta pública oberta en les últimes setmanes per l’ajuntament, al no presentar-se cap concurrència, el Festival Jardins de Pedralbes redobla la seva aposta per a l’edició d’aquest estiu, la 10a, afegint 17 artistes a un cartell que arriba al total de 33 figures musicals, 25 de les quals són noms de l’escena internacional. Simply Red, Tom Jones, A-ha, Paul Anka i Yann Tiersen són algunes de les noves adquisicions de la mostra, que obrirà les portes el 7 de juny amb James Blunt, concert que s’ha reprogramat cada any des del xoc pandèmic del 2020.

La de Simply Red (8 de juny) serà la seva primera actuació a Barcelona en 22 anys, mentre que les d’A-ha (27) i Paul Anka (12 de juliol) constitueixen presències úniques a Espanya aquest any, i a l’equip de noms nous cal afegir, pel flanc estranger, Juanes (14), Jessie J (20 de juliol), Gilberto Gil (21) i Crystal Fighters (24, tancament del festival). De l’escena espanyola són procedents els fitxatges de Rosario (9 de juny), Blaumut (10), Diego el Cigala (14), Els Amics de les Arts (17), Raphael (18), Jorge Drexler (30), Pablo Alborán (5) i Loquillo (15). Cartell que Martín Perez, director de Concert Studio, no va dubtar a qualificar, en la presentació d’aquest dimecres, com «el millor de la història del festival», després d’un bienni pandèmic caracteritzat per una «incertesa» que s’ha vist «allargada enormement la consulta pública».

Serrells per resoldre

Notícies relacionades

La promotora s’ha assegurat la celebració d’aquest estiu, si bé confia a poder superar tres esculls derivats de les renovades directives de l’ajuntament: la limitació de l’aforament a 2.400 assistents (quan el programa inclou diversos concerts ‘mixtos’, amb part del públic dempeus, la capacitat s’eleva a 3.400 assistents), la retallada de l’espai utilitzable als jardins (va apuntar Martín Pérez que això representa reduir les vuit hectàrees de l’any passat a 0,4, i amb això, la reducció severa de la restauració i la supressió dels escenaris de petit format, que han d’acollir 68 concerts d’«artistes, catalans emergents») i la modificació de l’horari, al retardar-se l’obertura del recinte mitja hora, de les 19.30 a les 20.00 hores.

Aquests assumptes són ara en mans d’una comissió, que encara s’ha de configurar, amb integrants de l’ajuntament i de la Generalitat, nova propietària dels jardins. «Són serrells que arreglarem asseient-nos i parlant-ho», espera Martín Pérez. «No han de ser problemes per poder celebrar el festival».