Conseqüència de la invasió

Disney i Sony suspenen les estrenes de les seves pel·lícules a Rússia

  • Diverses multinacionals s’han distanciat de Rússia des de la invasió d’Ucraïna

  • Guerra Rússia - Ucraïna: última hora en directe

Disney i Sony suspenen les estrenes de les seves pel·lícules a Rússia

AFP / VALERIE MACON

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els gegants de l’entreteniment Disney i Sony Pictures van anunciar separadament que suspenien l’estrena de les seves pel·lícules als cines de Rússia després de l’atac a Ucraïna, seguint l’exemple de diverses companyies que van optar per sortir del país.

«Donada la invasió no provocada d’Ucraïna i la tràgica crisi humanitària, estem suspenent l’estrena en cines de pel·lícules a Rússia, incloent-hi la pròxima ‘Alerta roja’, de Pixar», va escriure dilluns el grup nord-americà en un comunicat.

«Prendrem futures decisions comercials en funció de com es desenvolupi la situació», va afegir la companyia.

Mentrestant, Disney diu que està treballant amb una oenagé per brindar ajuda d’emergència i altres formes d’assistència humanitària als refugiats.

Sony Pictures, filial del grup japonès Sony, s’hi va sumar després a la iniciativa suspenent el llançament dels seus films a Rússia entre les quals «Morbius», la seva última gran producció de superherois.

El grup va justificar en un comunicat la seva decisió per «l’acció militar que perdura a Ucraïna, la incertesa resultant i la crisi humanitària desencadenada a la regió».

Diverses multinacionals s’han distanciat de Rússia des de la invasió d’Ucraïna. Facebook, Twitter i Microsoft van prendre mesures dilluns per limitar la difusió d’informació dels mitjans de comunicació afiliats al govern rus.

Notícies relacionades

De manera molt més dràstica, les petroleres britàniques BP i Shell han anunciat que es desprendran de les seves accions en projectes conjunts amb grups russos a Rússia.

Tanamteix, per a algunes empreses estrangeres continua sent difícil desvincular-se de Rússia de la nit al dia, tancant fàbriques o supermercats.