El president Zelenski va posar la veu a l’osset Paddington en la versió ucraïnesa de la pel·lícula

  • «És una pel·lícula que, si la veus, saps definitivament que acabaràs amb un estat d’ànim fantàstic», afirma en un vídeo promocional de la segona entrega de les aventures de l’icònic osset

  • Així és Volodímir Zelenski, el president d’Ucraïna

El president Zelenski va posar la veu a l’osset Paddington en la versió ucraïnesa de la pel·lícula

EPC

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, era un popular actor que, durant tres anys, va interpretar en una sèrie un professor d’història que es convertia de manera accidental en màxim mandatari del seu país. Tant va ser l’èxit de la sèrie i del seu personatge que els productors van crear un partit polític amb el qual Zelenski es va presentar a les eleccions presidencials del 2019 i, sense experiència política prèvia, va arrasar amb el 70% dels vots. D’entre els seus molts treballs com a actor i humorista, potser el més entendridor és el d’haver posat la veu de l’osset Paddington en les versions ucraïneses de les dues pel·lícules protagonitzades pel popular personatge animat creat per l’escriptor Michael Bond el 1958.

En un vídeo promocional de ‘Paddington 2’, Zelenski es presenta al públic mentre grava les veus de l’icònic os i diu: «Hola als meus estimats amics. Jo, Volodímir Zelenski, prestaré la meva veu al meravellós, carismàtic i amigable os Paddington». «‘Paddington’ [és una pel·lícula] que pots anar a veure amb tota la teva família, i tots la disfrutaran independentment de la seva edat», afegeix. «Saps que definitivament sortiràs de veure-la amb un estat d’ànim fantàstic».

Notícies relacionades

El 28 de novembre del 2014 es va estrenar al Regne Unit la primera entrega de ‘Paddington’, dirigida per Paul King i protagonitzada per Ben Whishaw, que posava la veu de l’os, acompanyat d’estrelles com ara Nicole Kidman, Hugh Bonneville i Sally Hawkins. La seqüela es va estrenar el 10 de desembre del 2017, amb Bonneville i Hawkins repetint com a protagonistes, aquesta vegada al costat de Hugh Grant i Imelda Staunton. Bonneville (‘Downtown Abbey’) va reaccionar amb alegria en el seu compte de Twitter davant la notícia que era Zelenski qui posava la veu a Paddington: «Fins avui no tenia idea de qui va proporcionar la veu de l’os Paddington a Ucraïna. Parlant per mi mateix, gràcies, president Zelenski»:

La veu de Paddington en les versions espanyola i catalana de les dues pel·lícules la va posar l’actor català Ivan Labanda.