Obituari

Mor Miguel Gallardo, cocreador del Makoki i pioner de la novel·la gràfica

Mor Miguel Gallardo, cocreador del Makoki i pioner de la novel·la gràfica

Ricard Cugat

1
Es llegeix en minuts
Anna Abella
Anna Abella

Periodista cultural

Especialista en art i llibres, en particular en novel·la negra, còmic i memòria històrica

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Maria ja no tindrà qui li dibuixi com ho feia el seu pare. El «moniato menyspreable» que li va créixer «al terrat», com ell mateix va batejar el tumor cerebral que li van diagnosticar a principis del 2020, fent gala del seu proverbial i desdramatitzat humor, ha guanyat el pols que mantenia amb Miguel Gallardo, un dels dibuixants de còmic més estimats des que als 70 cocreés el quinqui canalla i boig del Makoki, una de les icones de l’‘underground’ barceloní, i aconseguís treure de l’armari social l’autisme, que patia la seva filla, explicant-lo en les autobiogràfiques vinyetes de ‘Maria i jo’ el 2007.

Notícies relacionades

Gallardo ha mort aquest dilluns a Barcelona als 66 anys deixant enrere una trajectòria reconeguda, entre altres, amb el Gran Premi del Saló del Còmic de la capital catalana i el Premi Ciutat de Barcelona, que l’ajuntament li concedia fa tot just una setmana.

Gallardo (Lleida, 1955) explicava fa un any a ‘Algo extraño me pasó camino de casa’ la seva experiència després de conèixer que tenia un tumor al cervell, just abans de la pandèmia, i com l’hi van extirpar. Tornava a casa des de l’hospital en ple confinament i va començar el tractament. Però al cap de poc temps se li va reproduir.

Temes:

Obituaris Còmic