Interès internacional

El Baix Segre confia que l’èxit de la pel·lícula d’Alcarràs ajudi a aconseguir preus justos per a la pagesia

Aquest dimecres el film de la directora Carla Simón va guanyar l’Os d’Or a la Berlinale

2
Es llegeix en minuts
ACN

El Baix Segre, i el sector de la pagesia especialment, confia que l’èxit que ha aconseguit la pel·lícula d’Alcarràs contribueixi a millorar els preus de la fruita i dels productes del camp en general.

El film de la directora Carla Simón, que aquest dimecres va guanyar l’Os d’Or a la Berlinale, ha provocat eufòria entre els veïns dels municipis on es van rodar les escenes de la pel·lícula. Així, aquests viuen amb il·lusió l’interès internacional que estan rebent les terres que apareixen, i asseguren que s’hi veuen identificats. «El que s’ha aconseguit és molt emotiu», ha afirmat Òscar Viladegut, un veí d’Aitona que va treballar en les localitzacions d’algunes escenes on es mostra com funciona el reg als camps de fruiters.

Òscar Viladegut ha contribuït a la pel·lícula ‘Alcarràs’ buscant una finca de presseguers d’Aitona on es va rodar com funcionava aquest reg que ell anomena «a manta». Aquest sistema consisteix a obrir una pala d’una sèquia per deixar entrar l’aigua de cop al camp i, llavors, els terrenys s’acaben inundant durant hores perquè els arbres es reguin. Per gravar la seqüència, Viladegut ha explicat que van haver de condicionar un aparcament per a tots els vehicles que formaven part del rodatge, que en aquest punt concret va durar 3 dies.

Feina més valorada

D’altra banda, un camperol d’Aitona, Climent Agustí, ha reconegut que els costa creure l’èxit que ha tingut la pel·lícula. «La gent està molt contenta», ha dit, «sobretot a la zona del Segrià i a Alcarràs en concret». Agustí no té cap dubte que el film ajudarà la pagesia i que servirà per donar valor a la feina que desenvolupen els dedicats al sector. En aquest sentit, ha recordat que, mentre que els preus han anat pujant bastant bé, el sector de la fruita dolça ja feia anys que estava en pèrdues.

Notícies relacionades

Així mateix, Climent Agustí desitja que la pel·lícula serveixi per mostrar el que costa produir fruita. És un missatge que ja s’ha intentat donar amb altres campanyes com ‘Fruiturisme’, que fa 10 anys que visitants acudeixen als camps de presseguers i nectarines durant l’època de floració. Així, afegeix que mai s’hauria imaginat que es faria una pel·lícula sobre la pagesia i admet que si la tornessin a fer, que «segur que hi col·laborarien tots».

D’altra banda, l’alcalde d’Alcarràs, Jordi Jané, no ha parat d’atendre els mitjans de comunicació des d’aquest divendres a la nit, quan es va saber la guanyadora del guardó. Unes cinquanta, ha comptat. Així, ha remarcat que estan vivint la situació de manera intensa i «amb la pell de gallina». Jané també ha confiat que la pel·lícula serveixi per continuar «reivindicant la feina de la pagesia» i que es faci ressò a tot Espanya.

Temes:

Lleida