Obituari Obituari Informa de la defunció d'un individu, proporcionant un relat imparcial de la vida, controvèrsies i èxits de la persona.

Mor la Premi d’Honor Maria Antònia Oliver amb 75 anys

L’autora mallorquina, una de les més destacades de les lletres catalanes, va formar part del col·lectiu Ofèlia Dracs

Mor la Premi d’Honor Maria Antònia Oliver amb 75 anys

EFE / TONI ALBIR

1
Es llegeix en minuts
Valèria Gaillard

Amb 75 anys i a la seva Mallorca natal, ha mort Maria Antònia Oliver (Manacor, 1946), una de les escriptores més destacades de la literatura en català, que va formar part del col·lectiu Ofèlia Dracs i va ser reconeguda el 2016 amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes.

Notícies relacionades

Oliver va publicar la primera novel·la el 1970 i des d’aleshores va escriure novel·les, contes, teatre, articles, traduccions i guions per a cine. Entre les seves obres figuren ‘Cròniques de la molt anomenada ciutat de Montcarrà’, ‘El vaixell d’Iràs i no tornaràs, ‘Estudi en Lila’, ‘Joana E.’ i ‘Negroni de ginebra’.

Després de 30 anys a Barcelona, l’escriptora s’havia retirat a Mallorca fa uns 25 anys i havia iniciat un llarg període de silenci literari. Ho feia després de dos cops durs: un trasplantament de cor el 1997 per una malaltia cardíaca i la mort, l’any següent, del seu company durant tres dècades, el també escriptor Jaume Fuster.