Disgust a l’Empordà

Figueres perd de nou els cines Las Vegas

L’anunci demolidor s’ha publicat a les dues plataformes de les xarxes socials que administren els cines del carrer de Sant Pau

Figueres perd de nou els cines Las Vegas
1
Es llegeix en minuts

Una fotografia d’una sala buida i un text breu: «Lamentem comunicar-ho, Cines Las Vegas tanca les seves sales a data 8 de febrer del 2022. Gràcies pel vostre recolzament. Equip de Cines Las Vegas». L’anunci demolidor es va publicar, a les 7 del vespre, del mateix 8 de febrer, a les dues plataformes de xarxes socials que administren els cines del carrer de Sant Pau de Figueres: Instagram i Facebook. Nombrosos usuaris d’aquests canals han deixat comentaris a la publicació, sobretot expressant disgust i tristesa per la dràstica mesura que han hagut de prendre els responsables dels cines.

Notícies relacionades

L’històric i cèntric cine de la ciutat de Figueres ha passat per molts alts i baixos des que Ventura Pons va aconseguir salvar-lo de l’abandonament i el deteriorament. El projecte del cineasta, però, va quedar frustrat i els cines es van veure abocats al tancament. El desembre del 2019 va entrar a les sales una d’alenada d’aire fresc amb una nova gestió, però la crisi sanitària i econòmica causada per la covid-19 va colpejar de ple el seu funcionament, amb el tancament de l’equipament sempre que les restriccions i els protocols ho manaven. Les Vegas ha pogut mantenir una programació i una cartellera regular i constant mentre les condicions sanitàries ho han permès, però l’activitat ha arribat a la seva fi aquest 8 de febrer.

L’emblemàtic cine s’havia convertit no només en un espai de projeccions cinematogràfiques, sinó en un equipament per a la celebració d’esdeveniments culturals. L’Associació Amics dels Museus Dalí va muntar, fa menys d’un mes, una marató de documentals coincidint amb el 33è aniversari de la mort del geni surrealista. També va ser l’espai triat per l’Ajuntament de Figueres per celebrar l’entrega dels premis a l’excel·lència acadèmica, el novembre passat.