Alacant acull la gravació d’una pel·lícula bèl·lica de Hollywood amb l’actor Jake Gyllenhaal

El prestigiós Guy Ritchie dirigeix el film inspirat en la guerra de l’Afganistan amb el famós actor com a protagonista

Alacant acull la gravació d’una pel·lícula bèl·lica de Hollywood amb l’actor Jake Gyllenhaal
1
Es llegeix en minuts

Sax (Alacant) s’ha convertit aquest dilluns en un improvisat escenari de guerra per al rodatge cinematogràfic d’una pel·lícula inspirada en la guerra de l’Afganistan i titulada ‘The Interpreter’, que protagonitza l’actor nord-americà Jake Gyllenhaal i dirigeix el prestigiós director i guionista britànic Guy Ritchie. Un centenar de persones de l’equip de la productora Nogal Film han muntat el campament de gravació als voltants del castell de Sax. Concretament, a l’anomenat Camí del Coso, on hi ha antics corrals i pinedes sobre un terreny àrid que pot assemblar-se perfectament a alguns paisatges de l’Afganistan.

A la zona hi ha des de primera hora del matí un centenar de vehicles –camions, turismes, furgonetes de càrrega i de trasllat de personal– i algunes caravanes per a l’ús dels actors i actrius, els figurants, els especialistes i l’equip de gravació i direcció.

Els tècnics han ultimat els preparatius de les armes simulades que es faran servir a les escenes de guerra i també hi ha dos carros de combat esperant ser utilitzats.

Jake Gyllenhaal va saltar a l’estrellat a Hollywood després de participar en pel·lícules com ‘Brokeback Mountain’, ‘Proof’, ‘Jarhead’ i ‘Spiderman: Lluny de casa’, mentre que el director Guy Ritchie, exmarit de la cantant Madonna, ha sigut l’autor de films com ‘Sherlock Holmes’, ‘Aladdin’ i ‘Rei Artur: La llegenda d’Excalibur’. Tot i que el contingut de la pel·lícula s’ha blindat i no s’ofereix cap tipus d’informació –una cosa habitual en aquests casos– sí que ha transcendit que Gyllenhaal interpreta el paper del sergent John Kinley, que en el seu últim període de servei a l’Afganistan s’associa amb el traductor local Ahmed per inspeccionar la regió. Pel que sembla, el director de la cinta es va sentir inspirat a explicar aquesta història després de diverses converses amb els soldats i amb els traductors que arrisquen les seves vides per ajudar-los durant els conflictes bèl·lics. La pel·lícula la produirà STXfilms i també la seva distribuïdora als Estats Units.

Notícies relacionades

Com ja es va publicar, una delegació internacional de tècnics de cine de diversos països va visitar fa tres mesos Petrer, Villena i Sax interessats en conèixer exteriors i localitzacions destinades al rodatge de grans produccions.

Fruit d’aquest contacte és la gravació d’aquesta primera gran producció que té per escenari la província d’Alacant.