Dol en el món de la moda

Mor el dissenyador italià Nino Cerruti als 91 anys

  • Va llançar Armani i va ser pioner de la sastreria masculina

Mor el dissenyador italià Nino Cerruti als 91 anys

TIM BRAKEMEIER

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La premsa italiana ha informat aquesta tarda de la mort del dissenyador i empresari Nino Cerruti. El gran protagonista de la moda, pioner de la sastreria masculina, tenia 91 anys i havia sigut hospitalitzat per ser sotmès a una operació de maluc.

Amb només 20 anys i després de la mort del seu pare, Cerruti va deixar la universitat –on estudiava Filosofia i Periodisme– i es va posar al capdavant del negoci tèxtil familiar, que va modernitzar. La moda era la seva raó de ser. Va invertir temps i diners en la investigació i el desenvolupament de materials. Va transformar el vestit d’home formal i va saber obrir-se al gran públic. «La moda no és ciència, és fantasia», solia dir. El 1957 va llançar una col·lecció masculina que va ser revolucionària. El 1967 va obrir la primera botiga Cerruti 1881 a París. A mitjans dels 60 va contractar un dissenyador poc conegut llavors: Giorgio Armani.

Els dissenys de l’italià apareixen a grans pel·lícules, com ‘La dolce vita’, de Fellinni, i ‘Bonnie & Clyde’. També va vestir Sharon Stone a ‘Instint bàsic’ –el vestit de la famosa escena de l’interrogatori porta la seva firma– i Richard Gere a ‘Pretty Woman’.

Notícies relacionades

La marca Cerruti es va internacionalitzar gràcies als acords de llicència a què l’empresari va arribar a països com el Japó i els EUA. A finals dels 70 va apostar per llançar un perfum masculí, que va batejar amb el seu nom. Va ser considerat com el més francès dels dissenyadors italians.

Als anys 80 va llançar una línia de roba esportiva i va patrocinar esportistes de fama mundial, com el tennista nord-americà Jimmy Connors i l’esquiador suec Ingemar Stenmark. La marca va ser nomenada dissenyadora oficial de l’equip Ferrari de fórmula 1. 

Temes:

Moda