Teatre

Últimes funcions d’‘El corredor de karts’ a la Beckett

La Beckett recupera fins al 16 de gener la sàtira política de Marc Artigau interpretada per la companyia Parking Shakespeare

Últimes funcions d’‘El corredor de karts’ a la Beckett
1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Parking Shakespeare, una de les companyies residents de la Sala Beckett la temporada 2021-22, ha reprès amb èxit les funcions d’‘El corredor de karts’, l’últim text de Marc Artigau. L’obra, suspesa durant un temps per casos positius de covid, ha tornat a a escena. L’acció, situada a mitjans dels anys vuitanta, mostra dos estranys membres d’una organització catòlica que sotmeten el propietari d’un taller mecànic a successives sessions d’hipnosi, per utilitzar-lo en una sospitosa operació d’exportació de missals a Andorra. Els germans del mecànic, quan ho descobreixen, recorren als serveis d’una professional de la hipnosi perquè els ajudi a contrarestar la influència que l’organització catòlica està tenint en el cervell del seu germà i arribar al fons de la qüestió, dins l’inconscient de tot un país. L’ambient de la societat catalana d’aquests anys, liderada per figures com Jordi Pujol, Josep Lluís Núñez i el papa Joan Pau II, serveix com a context d’un espectacle que qüestiona els orígens de l’Estat del benestar.

L’obra, en clau de sàtira política, ha esgotat les entrades en diferents funcions i queden pocs dies per veure-la fins al pròxim 16 de gener.

Notícies relacionades

Dirigida per Xavi Ricart, el muntatge està interpretat per Mireia Cirera, Ester Cort, Adrià Díaz, José Pedro García Balada, Pep Garcia-Pascual, Ariadna Matas, Santi Monreal i Ricard Sadurní.

‘El corredor de karts’ va ser escrita especialment per Artigau pensant en Parking Shakespeare, companyia catalana amb personalitat pròpia que s’ha donat a conèixer després de més de 10 anys al parc dels Til·lers de l’estació del Nord oferint-nos els textos de Shakespeare.