Circ per a tothom

Pobles de Circ tanca amb èxit la seva segona edició

  • 8.700 persones han assistit a 45 espectacles i 11 tallers organitzats per companyies catalanes que han actuat a set petits municipis.

Pobles de Circ tanca amb èxit la seva segona edició

Clara Pedrol

2
Es llegeix en minuts

Pobles de Circ és una de les mesures incloses en el Pla d’Impuls al Circ 2019-2022 que ha finalitzat aquest mes de desembre amb molt bona valoració per part dels ajuntaments participants, i una programació de 45 espectacles i 11 tallers de circ que ha arribat a 8.700 persones de públic en poblacions amb molt pocs habitants. Es tracta de municipis de menys de 10.000 habitants distribuïts pel territori, com Alcanar (Montsià), Talarn (Pallars Jussà), Sant Hilari Sacalm (la Selva), Bellver (la Cerdanya), Prats de Lluçanès (Osona), Ulldemolins (Priorat), Sort (Pallars Sobirà).

Tant els ajuntaments com les companyies van valorar molt positivament el ressò d’aquesta programació, destacant xifres molt altes de públic malgrat les restriccions establertes (limitació de l’aforament, confinaments municipals o comarcals, etc.). En total, unes 2.500 persones van assistir i van participar en els diferents espectacles i tallers. Cal tenir en compte que es tractava de petits municipis d’entre 400 i 2.500 habitants.

Creixement

Quant al 2021, les xifres han sigut més elevades perquè han participat un total de 7 pobles, a l’afegir-se a la mesura Alcanar, Sant Hilari Sacalm i Talarn. S’han programat 29 espectacles i 7 tallers amb un públic aproximat de 6.200 persones.

Coordinada per l’Associació de Profesionals de Circ de Catalunya (APCC), aquesta iniciativa compta amb el suport econòmic del Departament de Cultura així com dels Ajuntaments participants. El seu objectiu de fer arribar programació de circ a pobles de menys de 10.000 habitants amb poca presència d’aquest art escènic a la seva agenda cultural s’ha complert per segon any consecutiu. Com ja es va fer durant el 2020, tots els espectacles i tallers han seguit la normativa que marca el PROCICAT per evitar contagis de covid-19.

Públic familiar i adult

Notícies relacionades

A partir d’una convocatòria anual per part de l’APCC per recollir propostes artístiques de companyies de circ catalanes, s’ha realitzat una selecció comptant amb els ajuntaments participants (quatre, el 2020 i set, el 2021) i amb programadors amb experiència en circ. I a partir d’aquest catàleg d’espectacles, cada municipi ha organitzat la seva programació. Des de l’APCC s’ha vetllat per tenir en compte criteris de gènere, diversitat de disciplines i format (gran, mitjà i petit) i també perquè, durant el 2021, un 20% de les propostes estiguessin dirigides a públic adult. Els tallers de circ han anat a càrrec d’espais pròxims als pobles que ja organitzen formacions a tot el territori, per crear vincles amb els municipis.

La programació del 2020 va comptar amb Col·lectiu La Persiana, la cia Anna Confetti, Sonríexnarices, Planeta Trampolí, Los Sullivans i Improvistos Krusty Show. Durant el 2021 han actuat Los Galindos, La Churry, Cia Seon, Jam, Todozancos, En Diciembre, Companyia de circ ‘eia’, cia Du’k’to, Entre Nous, Circ Pistolet, Madame Gaüc, Jessica Arpin, Kerol, Pessic de Circ, Col·lectiu TQM.

Temes:

Circ