ACTIVITATS FAMILIARS

Les novetats al CosmoCaixa i al CaixaForum Barcelona per Nadal

  • El CosmoCaixa obre un espai dedicat a fòssils i estrena un muntatge de dansa

  • Al CaixaForum podrem veure un original espectacle circense

  • Els dos locals organitzen tallers i visites guiades

Les novetats al CosmoCaixa i al CaixaForum Barcelona per Nadal

FUNDACIÓ LA CAIXA

4
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

Dos dels principals centres culturals de la ciutat són el Cosmocaixa i el CaixaForum, que ofereixen regularment exposicions i tota mena d’activitats familiars, sempre amb un preu reduït per als clients de CaixaBank. Aquests dies nadalencs no en són una excepció i, a més de la seva oferta habitual, proposen diverses novetats amb una programació especial en forma de nous espais, espectacles de dansa o circ, tallers i visites guiades a les seves exposicions o altres racons dels seus recintes que val la pena descobrir.

Fòssils i dansa a CosmoCaixa

La principal novetat del CosmoCaixa, també conegut com el Museu de la Ciència, és l’estrena d’una sala en què es pot veure un conjunt de peces fossilitzades d’animals prehistòrics que han arribat fins als nostres dies en perfecte estat de conservació. Entre les peces hi podem trobar un mol·lusc prehistòric, un armadillo gegant, el crani d’un peix teleosti del Cretaci, el niu d’un titanosaure, un ictiosaure marí amb forma de dofí i els esquelets de camèlids i d’un cocodril. De la mateixa manera, la Base Antàrtica del museu s’ha renovat amb fotografies del ‘National Geographic’ que permeten contemplar altres punts de vista sobre una de les zones més verges, remotes i fràgils del planeta.

L’espectacle central que ofereixen aquest Nadal es titula Loo (recomanat de 2 a 5 anys) i fa referència al vent asiàtic càlid i sec que actua les tardes d’estiu. En aquest muntatge, creat per Ponten Pie i el festival El Més Petit de Tots, s’explica la dura tasca d’empènyer les dunes del desert i devastar zones humides, selves i oceans. Aquest vent deixa paralitzats els barcos enmig d’un mar de sorra, fulminant per sempre més la seva possibilitat de navegar. Dansa poètica, recomanada per a nens de 2 a 5 anys, sobre com i per què el vent desertitza.

Planetari, tallers i visites

El Planetari ofereix tres programes. El primer d’ells és El cel d’avui (des de 7 anys), un viatge astronòmic en directe que mostra una panoràmica de les estrelles i els planetes que es podrien contemplar al cel nocturn de Barcelona si no hi hagués contaminació lluminosa. La projecció Postals d’uns altres móns (a partir de 12 anys) utilitza l’animació i el vídeo 3D per recórrer el sistema solar mitjançant les imatges enviades durant anys per satèl·lits i estacions especials. Finalment, Caçadors de planetes (Beyond the sun, des de 6 anys) fa servir la cúpula del recinte per projectar la història animada de Celeste i Moon, un viatge per l’univers a la recerca de planetes i estrelles.

Durant aquests dies també proposen tallers que combinen el joc i els experiments amb l’aprenentatge de la ciència. En Entre llum i ombres (des de 4 anys) descobrirem les propietats de la llum i la màgia fent figures amb les ombres i Balenes, dofins i so (a partir de 7 anys) ens permetrà conèixer el món dels mamífers marins del Mediterrani a través de jocs interactius. Finalment, l’activitat Explora: Ultrasons, permetrà que experimentem amb les propietats dels ultrasons. També durant aquestes dates faran visites guiades al Bosc Inundat, a la seva recent exposició sobre Nikolai Tesla i al seu edifici modernista, així com una combinació entre visita i taller denominada Guspires, ones i rajos. Per a més informació sobre dies, horaris i preus, visiteu la web de CosmoCaixa.

Circ, tallers i visites a CaixaForum

Ens en anem ara a l’altre extrem de la ciutat per visitar el CaixaForum. La principal atracció és Parade, el circ dels valents (a partir de 3 anys). Explica com una parella de comediants arriba a la plaça del poble i munta la seva petita carpa. Però quan comença la funció els artistes han desaparegut i només queda un elefant, Babar, que vol ser artista però té por de sortir a la pista. Els comediants hauran de convèncer-lo perquè faci el seu gran número i que la funció pugui continuar. Una història de la companyia La Maquiné basada en el circ tradicional, amb música de Satie, Poulenc i Stravinsky, plena de vitalitat, humor i tendresa i que destaca valors com el respecte i la convivència per viure en un món millor.

Cada dia organitzen el taller Inspiracions(a partir de 6 anys) en el qual, partint del que veiem i el que no, podrem realitzar creacions úniques inspirant-nos en la manera de fer d’altres artistes que són un referent per la seva manera de treballar, el seu estil i les formes i colors de les seves peces. També organitzen visites guiades a les seves exposicions com Homo ludens, entorn de l’evolució dels videojocs; La propera mutació, sobre artistes que experimenten pensant en la col·lectivitat i ecologia per viure d’una manera diferent, i el Team Lab, una experiència immersiva i multisensorial que ens convida a reflexionar sobre la nostra relació amb l’art, la tecnologia i la natura. Per a més informació sobre dies, horaris i preus, visiteu la web de CosmoCaixa.

 

Notícies relacionades