Propostes de lectura

5 llibres clàssics recomanats per a Reis

  • 10 llibres il·lustrats recomanats per a aquest Nadal 2021

  • 10 llibres de literatura estrangera recomanats per a aquest Nadal 2021

  • 10 llibres de literatura en castellà recomanats per a aquest Nadal 2021

5 llibres clàssics recomanats per a Reis
1
Es llegeix en minuts
Elena Hevia
Elena Hevia

Periodista

ver +

‘El adolescente’

Fiódor M. Dostoievski. Alba. 39 €

Tot i que pertany a una de les etapes més ben valorades del torturat escriptor rus –la va escriure abans d’‘Els germans Karamazov’–, aquesta novel·la arrossega un cert maleïdisme. El protagonista és un jove de 19 anys, fill il·legítim d’un noble amb qui té una relació molt complexa.

‘Vathek’

William Beckford. Reino de Cordelia. 24,90 €

Aquest clàssic de la literatura gòtica l’hi deu tot a la reunió orgiàstica que Beckford va organitzar en la seva propietat de Fonthill el 1781. Es tracta d’una fantasia oriental que amb les seves fantasmagories i erotisme es va anticipar al surrealisme. Aquesta excel·lent edició porta il·lustracions de Raúl Arias.

‘Cuentos completos’

Gustave Flaubert. Páginas de Espuma. 39 €

Quan es compleix –el 12 de desembre– el 200 aniversari del naixement de l’autor de ‘Madame Bovary’, serà bo acudir a aquesta exquisida edició de l’obra breu de Flaubert traduïda per Mauro Armiño i en la qual no poden faltar els ‘Tres contes’, que són el cim de la seva obra.

‘Set comèdies i un ballet’

Molière. Proa. 22 €

En el quart centenari del naixement del gran comediògraf francès, aquest volum aplega les clàssiques traduccions de Miquel Desclot –‘Amfitrió, ‘El banyut imaginari’, ‘Don Joan’, ‘Les melindroses ridícules’–, a les quals se sumen per a l’ocasió ‘El Tartuf’ i ‘El misantrop’, a més de la comèdia-ballet ‘El burgès gentilhome’.

‘El libro del Génesis’

VV. AA. Blackie Books. 27,90 €

Notícies relacionades

El segon títol de la col·lecció de clàssics alliberats inclou una nova traducció, no poques notes i textos de Sara Mesa, Stephen Hawkins, Vinicius da Moraes i Soren Kierkegaard per insuflar a un dels textos més antics del món una mirada absolutament fresca i moderna.

 

Temes:

Nadal Llibres