Balanç anual

Més de cinc milions de persones van visitar les exposicions i centres de La Caixa el 2021

Set de cada deu persones que acudien habitualment abans de la pandèmia han tornat als vuit centres CaixaForum i CosmoCaixa durant l’últim any de pandèmia

Catalunya ha registrat un total d’1,1 milions de visitants, cosa que suposa un 58,3% més que el 2020

Més de cinc milions de persones van visitar les exposicions i centres de La Caixa el 2021
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Fundació La Caixa ha presentat el balanç d’assistència als seus centres i a les seves exposicions culturals i científiques durant el 2021, encara marcat per la pandèmia. Malgrat les restriccions de capacitat estipulades per les comunitats autònomes per la covid, un total de 5,2 milions de persones han visitat durant l’any que just acaba de finalitzar els vuit centres CaixaForum i CosmoCaixa que la institució té repartits per tot Espanya. Aquesta xifra suposa 1,3 milions de persones més que el 2020 (un 35,7% d’increment).

Així, 7 de cada 10 visitants habituals abans de la pandèmia han tornat als centres i exposicions de la Fundació La Caixa, en total, 1,9 milions de persones. A aquesta xifra s’han de sumar els 3,3 milions de persones que han acudit a veure les exposicions itinerants programades a més de 70 ciutats de tot Espanya.

Dades catalanes, a l’alça

A Catalunya (CaixaForum Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona, CosmoCaixa i exposicions itinerants) hi ha hagut 1.103.103 visitants: un 58,3% més que el 2020. Més de mig milió de persones han visitat el CosmoCaixa (51,5% més) i prop de 400.000, el CaixaForum (un 82,8% més).

A Barcelona, la més visitada ha sigut l’exposició interactiva i immersiva ‘Art, tecnologia i natura’, seguida de ‘El somni americà. Del pop a l’actualitat’, amb obres d’artistes com Andy Warhol o Roy Lichtenstein, produïda amb la col·laboració del British Museum. D’altra banda, el CosmoCaixa ha acollit, amb gran èxit de públic, ‘PRINT3D. Reimprimir la realitat’ i ‘Nikola Tesla. El geni de l’electricitat moderna’, que encara es podrà visitar fins al mes de febrer.

Novetats d’aquest curs

Notícies relacionades

Per al curs actual la xarxa CaixaForum ha presentat la seva oferta més extensa, amb 40 exposicions: 31 a centres i 9 d’itinerants (15 d’elles són produccions pròpies). El lema triat per a aquesta temporada és ‘Creiem en la cultura. Creixem en la cultura’. Així, entre les novetats que portarà aquest 2022 serà el nou CaixaForum València, que obrirà les portes el juliol que ve.

A més, entre les pròximes exposicions es pot destacar la interactiva ‘El Sol. Vivint amb la nostra estrella’ (CosmoCaixa, des del 22 de març); ‘Tattoo. Art sota la pell’ (CaixaForum Barcelona, des del 18 de maig); ‘Art i mite. Els déus del Prado’ (CaixaForum Girona, des del 2 de març); ‘Cartells de la vida moderna. Els orígens de l’art publicitari’ (CaixaForum Lleida, des del 2 de març); ‘Pixar. Construint personatges’ (CaixaForum Tarragona, des del 9 de febrer); ‘Cine i moda. Per Jean Paul Gaultier’ (CaixaForum Madrid, des del 18 de febrer); ‘Faraó. Rei d’Egipte’ (CaixaForum Palma, des de l’11 de febrer); ‘Non finito. El arte de lo inacabado’ (CaixaForum Saragossa, des del 10 de febrer), i ‘La imatge humana. Art, identitats i simbolisme’ (CaixaForum Sevilla, des del 17 de febrer).