‘Best-sellers’

10 llibres supervendes recomanats per a aquest Nadal 2021

10 llibres supervendes recomanats per a aquest Nadal 2021
3
Es llegeix en minuts
Anna Abella
Anna Abella

Periodista cultural

Especialista en art i llibres, en particular en novel·la negra, còmic i memòria històrica

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Elena Hevia
Elena Hevia

Periodista

ver +

Ben coneguts pels seus incondicionals, poca publicitat necessiten els autors d’aquesta selecció, que converteixen en ‘best-seller’ cada títol que publiquen. Alguns, com la recentment desapareguda Almudena Grandes, proven que la qualitat literària no està disputada amb ser un supervendes.

‘Mai’ / ‘Nunca’

Ken Follet. Rosa dels Vents / Plaça & Janés. 24,90 €

L’autor d’‘Els pilars de la Terra’ torna a enfundar-se el vestit de supervendes, aquesta vegada aparcant la novel·la històrica i mirant, amb temor, al futur. El gal·lès planteja un ‘thriller’ on l’amenaça de la Tercera Guerra Mundial és més que possible, amb grups terroristes, una ambiciosa Xina i una presidenta nord-americana que afronta una crisi global.  

‘La madre de Frankenstein’

Almudena Grandes. Tusquets. 22,90 €

Apareguda poc abans de la pandèmia, l’última novel·la de la plorada Almudena Grandes recupera la figura de la fanàtica Enriqueta Rodríguez després d’haver assassinat la seva filla Hildegart, que va concebre perquè es convertís en la «dona del futur». També en tapa dura amb estoig (26 €).

‘El italiano’

Arturo Pérez-Reverte. Alfaguara. 21,90 €

Un episodi pràcticament desconegut de la Segona Guerra Mundial, els bussejadors italians que van enfonsar 14 naus britàniques a Gibraltar i la badia d’Algesires entre 1942 i 1943, va inspirar al creador d’Alatriste la seva nova novel·la. Insta a reflexionar sobre la figura de l’heroi i transita pels grisos per veure la part bona i dolenta de cada bàndol.

‘Quan s’esborren les paraules’ / ‘Cuando se borran las palabras’

Rafel Nadal. Columna / Planeta. 21 €

La mort del pare i la malaltia degenerativa de la mare marquen aquest títol amb què el periodista i escriptor tanca el seu tríptic de la memòria familiar després de ‘Quan érem feliços’ i ‘Quan en dèiem xampany’. Els records i la pèrdua d’ells, el pas del temps, la nostàlgia d’èpoques que acaben o el llegat per a les joves generacions componen el seu llibre més íntim.

‘De cap lloc’ / ‘De ninguna parte’

Julia Navarro. Rosa dels Vents / Plaça & Janés.  22,90 €

No és la primera vegada que Navarro, que va ser periodista, ha abordat el conflicte judeopalestí, tot i que en aquesta ocasió l’autora supervendes hagi volgut mostrar el que considera un dels seus danys col·laterals: el terrorisme islàmic com a símptoma.

‘La bèstia’ / ‘La bestia’

Carmen Mola. Columna / Planeta. 22,90 €

Més enllà de la polèmica que va despertar el descobriment que sota el pseudònim femení s’amagaven tres experimentats guionistes de sèries de televisió, hi ha la novel·la. ‘La bèstia’ reutilitza en clau històrica el model tremebund i declaradament cruel dels populars ‘thrillers’ firmats per Carmen Mola.

‘Las tres hermanas’

Heather Morris. Espasa. 20,90 €

Sis milions d’exemplars ha venut des del 2018 aquesta neozelandesa establerta a Austràlia d’‘El tatuador d’Auschwitz’, novel·la basada en una víctima del nazisme, Lale Sokolov, que va conèixer. De la seva investigació va sorgir després ‘El viaje de Cilka’ i, ara, ‘Las tres hermanas’, sobre tres supervivents del camp d’extermini a qui va poder entrevistar.

‘A foc lent / A fuego lento’

Paula Hawkins. Columna / Planeta. 20,90 €

Un passeig pel londinenc Regent’s Canal de Londres va portar Paula Hawkins (l’exitosa autora de ‘La noia del tren’) a imaginar que una d’aquelles barcasses podia ser l’escenari d’un crim. Amb aquesta novel·la, l’autora ha recuperat el favor del públic que va flaquejar en la seva anterior ficció.

‘Sira’ / ‘Sira’

María Dueñas. Columna / Planeta. 22,90 €

La triomfadora de Sant Jordi encara té molt a dir a les llibreries, no en va ‘Sira’ aborda el que Dueñas s’havia resistit a fer fins al moment, la continuació de les aventures d’espionatge i exotisme de la seva modisteta que ara ha madurat prou com perquè no l’enganyin. 

‘El libro negro de las horas’

Notícies relacionades

Eva García Sáenz de Urturi. Planeta. 20,90 €

Abans de guanyar el Planeta amb ‘Aquitània’, Sáenz de Urturi havia convertit en ‘best-seller’ la seva trilogia de la ciutat blanca, la seva Vitòria natal. Ara torna amb el seu protagonista, l’exinspector Unai López de Ayala, àlies ‘Kraken’, que ha de trobar la joia bibliogràfica que dona títol a la novel·la si no vol que la seva mare mori. La paradoxa està servida, ja que ella descansa des de fa dècades al cementiri...