El músic brasiler Caetano Veloso, positiu de covid

El músic brasiler Caetano Veloso, positiu de covid
1
Es llegeix en minuts

Caetano Veloso, llegenda viva de la música brasilera, ha donat positiu en covid-19, segons ha informat aquest diumenge el músic de 79 anys en un missatge a les xarxes socials en què va dir trobar-se «bé» gràcies a estar vacunat.

«Després d’una setmana de resultats negatius en tests diaris correctament exigits per produccions de xous televisius, Paulinha [Lavigne, la seva dona] i jo vam donar positiu de covid-19», va escriure Veloso des de Bahia, on es troba des de fa cinc dies, segons va detallar.

«Estem bé i ho atribuïm al fet d’estar vacunats», va afegir el bahià, que va rebre les dues dosis de la vacuna anticovid i el reforç l’octubre passat a Rio de Janeiro, on resideix.

«Qui pugui ha de fer-se el test. I sobretot que tots es vacunin amb les tres dosis. La pandèmia no s’ha acabat i la nova variant és molt contagiosa», va assenyalar, sense aclarir si està infectat amb la recentment detectada òmicron.

Caetano, recent guanyador amb el seu fill Tom Veloso del Grammy Llatí a la gravació de l’any amb ‘Talvez’, també va criticar en el seu missatge el govern de Jair Bolsonaro, com ja havia fet en el passat.

En aquest cas, es va referir a la polèmica entorn de la vacunació de nens de 5 a 11 anys, que el Govern intenta condicionar a la prescripció mèdica, malgrat l’aprovació del regulador sanitari, Anvisa, motiu pel qual desenvolupa una consulta pública fins al 2 de gener.

«És inacceptable que el Govern federal entorpeixi el programa aprovat per Anvisa de vacunació de nens», va indicar Veloso.

Notícies relacionades

«Que l’Estat brasiler es deslliuri d’aquest govern», va rematar el músic, un dels referents del «tropicalisme», moviment llibertari que va revolucionar la música brasilera en la dècada de 1960.

El Brasil és el país més castigat del món per la covid-19 després dels Estats Units en números absoluts, amb més de 618.300 morts i un número superior als 22,2 milions de casos.