Quarantena cultural

Les sales Razzmatazz i Apolo suspenen la seva activitat per les noves restriccions

A falta de conèixer-se el decret del Govern, l’ASACC avança que, a més de la reducció d’aforament, els obligaran a fer seure el públic, una cosa inviable econòmicament»

2
Es llegeix en minuts
Jordi Bianciotto
Jordi Bianciotto

Periodista

ver +

Les sales Apolo i Razzmatazz han confirmat aquest dijous que suspenen respectivament la seva activitat de concerts i sessions de club a partir d’aquesta mitjanit de dijous a divendres «a causa de les noves mesures restrictives» ordenades pel Govern. «Ha sigut bonic... mentre ha durat. [...] ànims a totes les companyes i fins aviat», s’acomiada Apolo hores abans del concert de Mishima d’aquesta nit, l’últim abans del tancament. L’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC) constata que les sales grans «estan tancant» i que s’estan suspenent molts concerts. Quan encara no s’ha publicat el decret del Govern que concreta les restriccions, l’ASACC avança que a més de la reducció d’aforament, els obligaran a fer seure el públic, una cosa inviable econòmicament».

Un comunicat similar ha publicat la sala Razzmatazz, fent constar a més el seu rebuig d’unes mesures que, asseguren, «tornen a castigar la cultura estigmatitzant una vegada més un sector que ha demostrat tenir un grau molt baix d’incidència en la pandèmia». Des de l’ASACC expliquen si bé el Govern no prohibirà l’activitat musical que no impliqui ball, sí que s’obligarà les sales a programar els concerts amb el públic assegut com a mesura preventiva. «Això ja va provocar el tancament general abans de l’octubre per la inviabilitat econòmica», recorda respecte a això la seva gerent, Carmen Zapata.

Notícies relacionades

Aquesta condició és la que hauria fet que sales grans i no adaptades per al públic en butaca (com Razz o Apolo, entre d’altres) estiguin anunciant el tancament. «Les sales grans estan tancant», lamenta Zapata. I segons afegeix, aquelles altres que no ho faran o no voldrien fer-ho, estan patint perquè «s’ha instal·lat la incertesa, no es venen entrades i s’estan tornant a centenars». La situació serà menys greu en equipaments que ja disposen de pistes o platees amb seients i que tenen programació musical com auditoris o teatres. En aquest cas, hauran de fer front concretament al límit del 70% del seu aforament, ordenada per a les activitats culturals.

Una treva de dos mesos

Tot arriba quan només fa dos mesos llargs que la majoria de sales va poder començar a reobrir després de més d’un any tancades per la pandèmia. Des d’aleshores, les sales havien reprès l’activitat amb un aforament limitat al 80%. La nova variant de la covid-19, òmicron, i les restriccions del Govern per contenir la seva expansió tornen a posar en dificultats l’activitat d’aquests espais culturals.