Oci

Les pel·lícules de Nadal més vistes

‘Solo en casa’ ha ocupat durant anys el primer lloc del rànquing com a pel·lícula nadalenca més taquillera de la història, però l’última versió d’‘El Grinch’ la va superar fa poc

Les pel·lícules de Nadal més vistes
2
Es llegeix en minuts

Els dies de Nadal són habitualment una ocasió perfecta per passar temps en família, amb adults i nens, de manera distesa i tranquil·la. Per això molts volen passar el temps lliure amb entreteniment i el cine és una de les opcions més habituals, ja que permet disfrutar d’estones divertides tots junts.

La temàtica nadalenca ha sigut les últimes dècades un recurs cinematogràfic habitual i les pel·lícules emmarcades en aquest gènere surten cada any quan arriba el final de desembre.

Si busques una pel·lícula que pugui agradar a tota la família i passar un parell d’hores d’entreteniment, te’n suggerim les cinc més taquilleres de tota la història. Pel·lícules que probablement deus recordar però que sempre està bé tornar a veure per celebrar unes dates tan assenyalades i entranyables.

‘El Grinch’ (2018)

‘El Grinch’ (2018)Una versió edulcorada de la història del lladre del Nadal que ha batut tots els rècords històrics dins d’aquesta temàtica. De la mà dels estudis Illumination Entertainment, Benedict Cumberbatch posa la veu al monstre verd que odia aquestes dates. També intervenen en el doblatge original Cameron Seely, Rashida Jones, Pharrell Williams, Kenan Thompson i Angela Lansbury.

'Sol a casa' (1990)

'Sol a casa' (1990)Probablement la cinta nadalenca més icònica de tots els temps. Va suposar el gran salt a la fama del protagonista, Macaulay Culkin. Tres dècades després continua sent una obra de referència i molt present a la televisió en aquestes dates. L’argument és senzill: la família nord-americana McCallister se’n va de viatge a París per passar el Nadal però s’oblida del petit Kevin, que haurà d’afrontar l’assalt d’uns lladres a casa seva.

'Sol a casa 2: Perdut a Nova York’ (1992)

'Sol a casa 2: Perdut a Nova York’ (1992)Després del ‘boom’ que va suposar la pel·lícula inicial de la saga va arribar la seqüela, que també va rebre l’acceptació del públic. Aquesta vegada Kevin sí que surt de casa amb els seus pares, però es despista a l’aeroport i apareix a Nova York en lloc de Florida, on la família havia de passar les vacances. Les aventures de Macaulay Culkin viuen un nou i hilarant capítol. Això sí, a partir d’aquí, la resta de pel·lícules de ‘Sol a casa’ (n’hi ha sis), tot i que sense el seu gran protagonista, no van tenir el mateix èxit.

‘El Grinch’ (2000)

Notícies relacionades

‘El Grinch’ (2000)Icònica pel·lícula recordada per la participació de Jim Carrey com la criatura verda que planeja la idea de robar el Nadal. Com que està basada en un conte infantil, es va afegir més trama a la història per convertir-la en un llargmetratge. Va guanyar un Oscar al millor maquillatge i perruqueria, a més de ser nominada a millor disseny de producció i millor disseny de vestuari. El protagonista també va estar nominat als Globus d’Or, un premi poc habitual en aquest subgènere.

'Cuento de Navidad' (2009)

'Cuento de Navidad' (2009)Una emblemàtica adaptació del clàssic conte de Charles Dickens realitzada en animació 3D a partir de la tècnica ‘motion capture’. Dirigida per Robert Zemeckis, la història relata com un vell esquerp es nega a celebrar el Nadal perquè només li importa la seva feina i la seva pròpia existència i no es preocupa pel benestar social. La història canvia quan el protagonista rep la visita dels fantasmes del Nadal passat, present i futur.