Als 74 anys

Mor Josep Maria Francino, referent del periodisme radiofònic

Mor Josep Maria Francino, referent del periodisme radiofònic
1
Es llegeix en minuts

El periodista Josep Maria Francino, referent del periodisme radiofònic català, ha mort aquest dimecres als 74 anys d’edat, segons ha informat Catalunya Ràdio, emissora de la qual va ser director general.

La Covid ha sigut la causa de la seva mort, segons ha assenyalat ‘Diari de Terrassa’, diari local de la ciutat on va néixer el 1947 i on va iniciar la seva carrera professional.

Ràdio Terrassa va ser el primer mitjà de comunicació en el qual va treballar i del qual va arribar a ser director adjunt, abans de ser impulsor de Ràdio Club 25 el 1979, director adjunt del projecte Emissores de la Generalitat de Catalunya el 1983 i director general de Catalunya Ràdio entre 1983 i 1984.

Notícies relacionades

També va tenir càrrecs directius a Ràdio Associació de Catalunya, Ràdio Olot, RNE a Catalunya i COM Ràdio, a més de tenir un paper important en el naixement de diverses cadenes locals de la Garrotxa (Girona).

A més d’home de ràdio, Francino va ser un enamorat de la música, especialment de The Beatles, dels quals era col·leccionista i sobre els quals va escriure el llibre «Beatlemania, una crònica personal».