Comparativa

¿Quina és la millor plataforma de ‘streaming’ per regalar per Reis?

Repassem els preus i el catàleg de Netflix, HBO Max, Disney+ i la resta d’oferta de televisió a la carta

¿Quina és la millor plataforma de ‘streaming’ per regalar per Reis?

EFE / NACHO GALLEGO

5
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ja estem triant els regals que demanarem al Reis... i els que repartirem entre els nostres pròxims. Una opció pràctica podria ser regalar l’accés a una plataforma de ‘streaming’ amb què assegureu hores i hores d’entreteniment, no només gràcies a l’àmplia oferta de sèries que tenen al seu catàleg, sinó també pel seu extens assortiment de pel·lícules, documentals i, últimament, fins i tot concursos i ‘realities’. Però entre tantes opcions, ¿quina triem? ¿Quina és la que més s’acosta al gust i els interessos del nostre destinatari i, de passada, s’ajusta millor a la nostra butxaca? Aquí repassem el preu i l’oferta d’algunes de les més importants.

Netflix

La plataforma més ‘mainstream’ té tres plans amb diferents preus: el bàsic (7,99 euros al mes), en el qual només hi pot haver una pantalla activa en cada moment i amb una resolució de 480 p; l’estàndard (12,99 euros), amb dues pantalles i resolució de 1080 p, i el premium (17,99 euros), amb quatre i imatge 4K+HDR. El gran atractiu de Netflix és el seu desbordant catàleg, amb una ingent quantitat d’estrenes al mes i amb sèries que s’han convertit en autèntics fenòmens mundials com ‘La casa de papel’, ‘El juego del calamar’, ‘Stranger things’, ‘The crown’, ‘Élite’... La llista de títols és aclaparadora, i també podem trobar pel·lícules que han passat pels cines i d’altres de rodades expressament per a Netflix, com la recent ‘Alerta roja’. Sense oblidar la seva oferta de documentals, concursos i ara fins a dos ‘realities’ de factura espanyola: ‘Insiders’ i ’Amor con fianza’.

HBO Max

Pot ser que el catàleg de la renovada HBO Max no sigui tan aclaparador com el de Netflix, ja que no té tantes estrenes mensuals, però compta amb un bon assortiment de títols de primer nivell: ‘Succession’, ‘Joc de trons’, ‘Podría destruirte’, ‘Friends’, ‘Watchmen’, ‘Big little lies’, ‘Mare of Easttown, ‘Heridas abiertas’, ‘El cuento de la criada’, ‘Euphoria’, ‘Patria, ‘30 monedas’, ‘Vamos Juan’, ‘Los Soprano’, el documental ‘Dolores’... A més, està a punt d’arribar la seqüela de ‘Sexo en Nova York’,And just like that...’, i l’any vinent s’estrenarà l’esperada preqüela de ‘Joc de trons’, ‘La casa del drac’. Al seu ric fons de catàleg cinematogràfic (la saga ‘Harry Potter’, les pel·lícules de l’Univers Estès de DC...) se sumaran l’any que ve els nous films de Warner, que es podran veure a Espanya a la plataforma només sis setmanes després del seu pas per sales (estan previstes ‘The Batman’, ‘Animals fantàstics i on trobar-los 3’ i el ‘biopic’ musical d’Elvis que prepara Baz Luhrmann). Tot i que ha tingut una interessant oferta per 4,99 euros al mes (que va acabar el 30 de novembre), el preu actual és de 8,99 de mensuals o una subscripció de 12 mesos pel preu de vuit. Permet veure els continguts en tres dispositius simultanis.

Disney+

Per als amants de l’univers ‘Star Wars’, els personatges Disney, l’acció de Marvel, els documentals de National Geographic i l’animació de Pixar. Al seu extens catàleg té ‘The Mandalorian’, 'Bruja Escarlata y Visión', 'Loki', 'Ojo de Halcón', 'Big Sky', l’excel·lent 'Solo asesinatos en el edificio', 'Con amor, Víctor', la sèrie documental de Peter Jackson 'The Beatles: get back', i aviat arribarà 'El libro de Bobba Feet'. Un altre dels seus atractius són les estrenes cinematogràfiques exclusives en ‘streaming’ (‘Soul’) o paral·lels a les sales, com ha passat amb ‘Raya i l’últim drac’, ‘Viuda Negra’ i ‘Cruella’, tot i que amb un cost addicional. Costa 89,90 euros anuals o 8,99 al mes i es pot veure en quatre dispositius simultanis.

Amazon Prime Video.

Per 36 euros a l’any o 3,99 al mes, els subscriptors accedeixen al seu catàleg de pel·lícules (hi ha algunes estrenes recents a les sales com la comèdia ‘Descarrilats’, i molts films de dècades passades) i sèries, entre les quals destaquen títols com ‘La meravellosa senyora Maisel’, ‘Fleabag’, ‘The Boys’, ‘Carnival Row’, ‘El Cid’, ‘Nine perfect strangers’, ‘The undoing’, ‘Historias para no dormir’... Els amants de l’esport i de la música tenen també disponibles documentals sobre figures com Fernando Alonso, Pau Gasol, Carlos Sainz i Omar Montes.

Movistar+

Movistar Lite, el servei de vídeos sota demanda de Movistar+ en el qual no es necessita ser client, surt per vuit euros mensuals. Inclou canals en directe com #0, #Vamos, Movistar Series, Movistar Seriesmanía, TNT, Fox, AMC i sèries com ‘Antidisturbios’, ‘Vida perfecta’, ‘Hierro’, ‘Mira lo que has hecho’, ‘La línea invisible’, ‘Merlí: sapere aude’, ‘Outlander’, ‘Line of duty’, ‘Your honor’... Tot i que no inclou Netflix, ni la Lliga Santander ni la Champions League, sí que té disponibles a la carta partits de competicions com l’NBA, l’Eurolliga de bàsquet, la Lliga Endesa i la SuperBowl, així com programes com ‘Late motiv’, ‘La resistencia’, ‘Cero en Historia’, ‘Ragio Gaga’ i ‘Ilustres ignorantes’.

Filmin.

Especialitzada en cine d’autor i amb predilecció per les sèries europees, sobretot les britàniques (‘Insider núm. 9’, ‘Exit, ‘Laetitia o el final dels homes’, ‘Life’, ‘The office’, ‘This country’, ‘La infàmia’, ‘Parliament’, ‘Adult material, The virtues’...), tot i que ja compta amb la seva primera producció espanyola, ‘Doctor Portuondo’. Sobresurt pel seu catàleg de grans clàssics del cine i per afegir títols de festivals documentals o de cine independent. Costa 7,99 euros al mes o 14,99 amb tres ‘tiquets’ (per veure contingut premium o d’estrena).

Apple+

Notícies relacionades

Tot i que la seva oferta no és tan àmplia com la de Netflix o HBO Max, compta amb sèries molt interessants com ‘Ted Lasso’, ‘Fundación’, ‘The morning show, ‘Servant’, ‘Para toda la humanidad’, ‘Dickinson’, ‘Amazing stories’... La subscripció és de 4,99 euros al mes i pot veure’s en quatre dispositius simultanis.

Atresplayer Premium

Els seus subscriptors poden veure tots els continguts dels canals d’Atresmedia (amb preestrenes exclusives de programes i sèries) per 3,99 euros al mes o 39,99 anuals. Entre la seva ficció original hi ha ‘Veneno’, ‘Cardo’, ‘Física o Química: el reencuentro’, ‘#Luimelia’, ‘la cocinera de Castamar’, ‘Toy Boy’ i ‘By Ana Milán’.