Als 91 anys

Mor Stephen Sondheim, el ‘pare’ del musical americà

Mor Stephen Sondheim, el ‘pare’ del musical americà

REUTERS/Lucas Jackson

1
Es llegeix en minuts
Quim Casas

Stephen Sondheim, el més reconegut autor de musicals als Estats Units, ha mort aquest divendres als 91 anys, segons ha explicat el seu advocat al diari ‘The New York Times’. La mort li ha arribat de sobte, després de celebrar el Dia d’Acció de Gràcies aquest dijous amb amics.

Autor de peces com ‘Sweeney Todd’, ‘Golfus de Roma’, ‘Folies’ o ‘Into the woods’ i lletrista d’aquell gran ‘West Side Story’ al qual va posar música Leonard Berstein, havia rebut l’any passat, amb motiu del seu 90 aniversari, nombrosos homenatges i tributs.

«El Shakespeare dels musicals», segons Lluís Pasqual, va aconseguir convertir les seves produccions en textos dramàtics en tota regla i amb el seu nom n’hi havia prou per omplir els teatres.

Nascut a Nova York el 22 de març de 1930, va tenir una infantesa desgraciada a la qual el teatre va posar un punt de llum. Abandonat pel seu pare i amb una mare torturadora i abusiva, va començar ja a l’escola a escriure obres de teatre, gairebé sempre musicals, i a portar-les a escena.

Notícies relacionades

Va forjar la seva carrera a Broadway, de la mà d’Oscar Hammerstein, un reconegut autor que va fer de mentor per al jove Sondheim, amic del seu fill.

Guanyador de set premis Tony (inclòs un a tota la seva carrera), va obtenir un Oscar per la cançó de Dick Tracy, ‘Sooner or Later’, que interpretava Madonna.

Temes:

Musicals