Música

Aitana guanya l’MTV Europe Music Award al millor artista espanyol

  • La subcampiona d’‘OT 2017’ s’imposa als altres nominats: C. Tangana, Pablo Alborán, Ana Mena i Colectivo Da Silva

Aitana guanya l’MTV Europe Music Award al millor artista espanyol

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts
EFE

Aitana s’ha convertit aquest diumenge en la guanyadora de l’Europe Music Award (EMA) de la cadena MTV en la categoria de millor artista espanyol, segons s’ha conegut en els prolegòmens de la vint-i-vuitena cerimònia d’entrega d’aquests guardons.

Aitana, que recull el testimoni del grup de pop alternatiu La La Love You, els que van rebre aquest mateix guardó el 2020, s’ha imposat a forts candidats com C. Tangana, Pablo Alborán, Ana Mena i Colectivo Da Silva.

Des de la seva sortida com segona classificada del concurs ‘Operación Triunfo 2017’, ha experimentat un ascens creixent que la va portar a convertir-se en l’artista femenina més vista i escoltada a Espanya el 2020, davant fins i tot de Rosalía.

El seu videoclip amb David Bisbal ‘Si tú la quieres’ va ser, a més, la peça musical amb més reproduccions d’aquell any a l’altra plataforma líder de ‘streaming’, Youtube.

Va ser el juny del 2019 quan va publicar el seu primer àlbum de llarga durada, ‘Spoiler’, disc de platí per al qual va comptar amb l’ajuda de talents tan diversos com El Guincho, Mauricio Rengifo, Morat i Guille Galván, membre de Vetusta Morla.

Notícies relacionades

El va seguir a finals del 2020 el disc ‘11 razones’, produït per Andrés Torres i de nou Mauricio Rengifo, amb una línia musical de power-pop inspirada en artistes com ara Blink-182 i Avril Lavigne i que la van portar al número 1 en vendes a Espanya i a arribar a la categoria de disc de platí.

Gràcies a aquest àlbum i gravacions recents com ‘Mon Amour’ ha continuat firmant un dels millors registres comercials de la música a Espanya. De fet, acaba d’unir-se al reduït club dels artistes nacionals amb més de 10 milions d’oients mensuals a Spotify.