Balanç

El Manga Barcelona tanca amb 122.000 visitants la seva edició més anhelada

  • «L’èxit és que s’hagi pogut celebrar», valora la directora del festival, que va esgotar totes les entrades en poques hores

  • Els editors consultats asseguren que han superat les vendes de l’edició del 2019, cosa que confirma el ‘boom’ que viu el còmic japonès a Espanya

El Manga Barcelona tanca amb 122.000 visitants la seva edició més anhelada

MANU MITRU

2
Es llegeix en minuts
Anna Abella
Anna Abella

Periodista cultural

Especialista en art i llibres, en particular en novel·la negra, còmic i memòria històrica

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Fa mes i mig, a Ficomic, l’entitat que organitza el Manga Barcelona, encara no sabien en quines condicions es podrien aventurar a celebrar un saló presencial a causa de les restriccions pel coronavirus. Finalment, aquest 1 de novembre ha tancat les portes la 27a edició, presencial després de l’‘online’ del 2020, congregant 122.000 visitants i després d’haver esgotat per primera vegada en la seva història totes les entrades per als quatre dies en unes quantes hores en què fins i tot es va col·lapsar la web. Són 30.000 persones menys que fa dos anys, el 2019, cert, però també s’ha comptat amb un pavelló menys a Fira Montjuïc (ocupat per la campanya de vacunació contra la Covid) i amb un aforament inferior per, assenyala a aquest diari la seva directora, Meritxell Puig, «evitar aglomeracions, mantenir els espais fluids i controlats, buscant que hi entrés com més gent millor amb el màxim de seguretat sanitària, perquè no perdem de vista que encara estem en pandèmia». 

«La il·lusió i l’eufòria marquen aquesta edició. L’èxit és, sobretot, que s’hagi pogut celebrar», comenta amb satisfacció Puig, després de confirmar que totes les activitats han registrat plens, especialment les celebrades sobre el gran escenari, que dissabte rebia la visita sorpresa d’Estopa, amb el ‘cosplay’ i les exhibicions de Kpop al capdavant, però també els tallers o les xerrades sobre manga en català. 

Rècords de vendes 

Notícies relacionades

Quehi havia ganes de festival i de presencialitat, ho confirmen també alguns editors, que estan més que satisfets. Constaten, per exemple, des de Norma Óscar Valiente i des de Planeta Cómic David Hernando que han superat amb escreix les vendes del 2019, cosa que confirma el ‘boom’ del manga, al qual s’estan sumant noves i entusiastes generacions als lectors de sempre. «La gent ha vingut a comprar, no només a mirar. Aquest any no sabíem què esperar perquè malgrat que s’haguessin esgotat les entrades crèiem que amb la reducció d’aforament seria més tranquil, però ha sigut espectacular, amb firmes i presentacions plenes».  

L’organització ja ha rebut trucades d’expositors japonesos i d’altres que no han vingut mai al Manga Barcelona demanant estand per a l’any que ve, avança Puig, que també lamenta el col·lapse que hi va haver amb la venda d’entrades, que es van esgotar en seguida. «Ens hauria agradat tenir més espai perquè hi entrés més gent i de fet cada un dels quatre dies hem tret a la venda noves entrades a mesura que hi havia gent que abandonava el recinte alliberant aforament, i s’han venut totes. Havíem d’evitar les cues i aglomeracions al carrer per comprar-les».